Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade primio potpredsjednicu Vlade Rumunije: Dogovorena konkretna saradnja u nastavku procesa evropskih integracija CG

Objavljeno: 13.09.2017. 20:29 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
   
Predsjednik Vlade Duško Marković i potpredsjednica Vlade Rumunije i ministrica za životnu sredinu Gratiela Leokadija Gavrilesku dogovorili su se danas na sastanku u Podgorici da dvije države u predstojećoj fazi procesa evropskih integracija Crne Gore pokrenu procese konkretne saradnje i to u razmjeni eksperata i usavršavanju kadrova iz Crne Gore na univerzitetima u Rumuniji.

Zahvalivši se na dosadašnjoj snažnoj podršci Rumunije ostvarenju strateških ciljeva Crne Gore – članstvu u NATO-u i Evropskoj uniji – predsjednik Marković je sa zadovoljstvom prihvatio prijedlog vicepremijerke Gavrilesku da Rumunija i na ovaj način u narednom razdoblju doprinese našem evropskom putu.

Premijer je informisao potpredsjednicu Vlade Ruminije o političkim i ekonomskim prioritetima Vlade istakavši da je nastavak procesa evropskih integracija politički prioritet Crne Gore i da Vlada posebno radi na snaženju vladavine prava, jačanju kapaciteta institucija i poboljšanju investicionog ambijenta kao preduslova razvoja.

„Naš cilj je da do kraja godine otvorimo preostala tri pregovaračka poglavlja kako bismo iduće godine mogli da uđemo u narednu fazu stvaranja pretpostavki za zatvaranja poglavlja“ – rekao je predsjednik Vlade.

Govoreći o dostignućima Crne Gore potpredsjednica Gavrilesku posebno je istakla regionalnu politiku naše zemlje. „Čestitam na načinu na koji kreirate stabilnost u Regionu. I zato treba u najkraćem periodu da postanete članica Evropske unije“ – rekla je potpredsjednica Vlade Rumunije.

Predsjednik Marković je istakao da je Crna Gora kao članica NATO-a spremna da u novom kapacitetu doprinosi miru i stabilnosti gdje god se to pokaže potrebnim.

Bilateralni odnosi Crne Gore i Rumunije obostrano su ocijenjeni odličnim.

Na sastanku je bilo riječi i o ekonomskoj saradnji na konkretnim projektima koji se tiču saobraćaja i energetike.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?