Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Simović: Intrige i manipulacije preče od napretka

Prilikom otvaranja mljekare Nika u Nikšiću, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Milutn Simović, odgovarajući na pitanje novinara Javnog servisa o aktuelnim incidentima sa predstvanicima Demokrata u Mojkovicu kazao da je oočekivao da će javni interes biti fokusiran na onome što su kapitalni i važni projekti od važnosti za grad i građane tog grada, a ne na, kako je istako, dnevne događaje kojima se pridaje tolika važnost.

„Ti kapitalni projekti treba da proizvedu efekat koji danas imamo u Nikšiću, a to je efekat novih vrijednosti, novih radnih mjesta, doprinos rastu ekonomije. Bilo je za očekivati da se danas i iz Javnog servisa sjete i pitaju šta je sa kapitalnim projektima u Mojkovcu kakav je na Bjelasici sa mojkovačke strane, da vidimo šta se dešava sa sportskom zonom u Mojkovcu koja nakon sanacije jalovišta dobija svoju novu vrijednost, da se podsjetimo i pitamo šta je sa dinamikom i izgradnje stambene zgrade za socijalno ugrožene stanovnike Mojkovca, da se pita kako teče realizacija brojnih drugih projekata i u ruralnom dijelu sa aspekta novih vodovoda, seoskih puteva i sl.“, kazao je Simović.

Ipak, kako je dodao, izgleda da je nekome važnije pričati o političkim trzavicama koje kreiraju oni koji unaprijed stvaraju alibi za novi politički poraz i oni, kako je kazao, koji manipulišu, kreiraju neistine i dolaze na vrata porodičnih domova i pritom se nazivaju Demokratama.

„Očigledno ta neka energija, i ta sprega vječitih gubitnika i pojedinih medija žele tome da daju prioritet. Kad može intriga biti važnija od stvaralaštva? Kad može manipulacija biti vrednija od onoga što su činjenice? Kad može u Crnoj Gori proći ono što je povreda porodičnog doma, porodične intime? Kad može u Crnoj Gori naići na odobravanje nešto što se zove manipulacija članova porodice koji nemaju veze sa politikom i sve se to čini radi jednokratnih političkih potreba i sve to čine oni koji sebe nazivaju Demokratama. 

Ko vam smeta da radite svoj posao?

Potpredsjednik Simović je odgovorio i na pitanje novinara Javnog servisa o optužbama opozicije da se u Skupštini donose zakoni bez njihovog prisustva.

„Vjerujte, ja mislim da je to vrhunac opozicionog licemjerja. Vrhunac licemjerja da oni kojima su otvorena vrata parlamenta, koji su dobili ulaznicu za taj parlament voljom građana Crne Gore na prethodnim parlamentarnim izborima koji su verifikovani od svih nadležnih relevantnih međunarodnih institucija i oni koji treba da dođu na svoje radno mjesto, da budu dio tih zakonodavnih aktivnosti, da svojim prisustvom urade sve da ti zakoni koji se usvajaju u crnogorskom parlamentu bili još kvalitetniji. Ne mogu nikako da se složim sa tom ocjenom, kada je u pitanju kvalitet zakonskih rješenja koji su usvojeni u crnogorskom parlamentu.

Ja bih kazao da smo, uprkos pokušaju destrukcije opozicije, imali jednu intenzivnu zakonodavnu aktivnost u parlamentu, da je Vlada predlagala, a parlament u svojoj parlamentarnoj proceduri usvajao zakone koji su Ustavno osnovani, koji su ekonomski održivi, koji donose nove perspektive i ekonomiji Crne Gore i mnoge druge zakone koji su potrebni Crnoj Gori ne samo sa aspekta integracionih procesa u kojima je Crna Gora već u velikom zamahu nego kao unutrašnja potreba Crne Gore.

I sada imate one koji su negdje na odmoru u trajanju od skoro godinu dana i sada oni kritikuju. Izvolite, dođite, radite svoj dio posla. Dođite na svoja radna mjesta. Budite dio zakonodavne aktivnosti i radite ono što je vaša i profesionalna i ljudska i politička obaveza prema onima koji su vam dali mandat povjerenja. Ne. Oni to neće. Oni saopštavaju te licemjerne izjave uprkos otvorenosti parlamenta i uprkos pozivima koji dolaze i iz parlamenta i od svih nas ostalih: Dođite da vodimo dijalog u parlamentu“, zaključio je Simović.

Kabinet potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?