Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Crnogorsko-slovenački poslovno-ekonomski forum u novembru

Objavljeno: 14.09.2017. 18:08 Autor: Ministarstvo ekonomije
Crnogorsko-slovenački poslovno-ekonomski forum biće održan 7. i 8. novembra u Crnoj Gori, dogovoreno je na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić sa ministrom gospodarstva Slovenije Zdravkom Počivalšekom.

Tokom boravka na 50. Međunarodnom sajmu preduzetništva, koji se ove nedjelje održava u Celju, ministarka Sekulić se susrela sa slovenačkim kolegom sa kojim je razgovarala o odnosima dvije države.

Tokom sastanka obje strane su izrazile zadovoljstvo zbog učešća Crne Gore na celjskom sajmu, kao i nadu da će ekonomska saradnja Crne Gore i Slovenije biti ojačana. Upravo je kao jedan segment nastavka saradnje definisan Crnogorsko-slovenački poslovno-ekonomski forum.

U okviru foruma planirano je odražavanje sastanaka crnogorskih i slovenačkih privrednika, predstavnika resornih ministarstava i privrednih komora, a sve u cilju jačanja ekonomskih veza dvije zemlje. Planirano je i da gostujući privrednici iz Slovenije prenesu svoja iskustva crnogorskim privrednicima, u cilju ostvarivanja dobre saradnje i stvaranja novih poslovnih mogucnosti.

Ministarka Sekulić otvorila je prije dva dana izložbeni prostor crnogorskih privrednika na 50. Međunarodnom sajmu preduzetništva u Celju. Oko 30 crnogorskih kompanija iz različitih sektora, među kojima je najveći broj onih iz prehrambene i prerađivačke industrije, kao i uslužnih djelatnosti, predstaviće svoje proizvode i usluge na celjskom Sajmu preduzetništva. Na Sajmu će, osim proizvoda i usluga preduzeća, biti predstavljena i investiciona klima u Crnoj Gori.


KANCELARIJA ZA ODNOSE SA JAVNOŠĆU
MINISTARSTVO EKONOMIJE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?