Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Održana konferencija za medije nakon 40. sjednice Vlade Crne Gore

Održana konferencija za medije nakon 40. sjednice Vlade Crne Gore
Datum objave 14.09.2017 14:30 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu Download Download


Služba za odnose s javnošću
    

Ministar odbrane Predrag Bošković, na Konferenciji za medije nakon 40. sjednice Vlade upoznao je javnost sa Sporazumom o donaciji između Ministarstva odbrane Crne Gore i ambasade SAD i Kancelarije za odbrambenu saradnju i Sporazumom o poklonu i mandatnim Sporazumom između Saveznog Ministarstva odbrane Savezne Republike Njemačke i Ministarstva odbrane Crne Gore o donaciji šest lakooklopnih vozila za potrebe vojske Crne Gore.

"Obzirom na veoma dobru saradnju koju imamo sa SAD i SR Njemačkom, pogotovo u domenu odbrane, danas smo na Vladi imali dva sporazuma. Jedan se tiče Sporazuma o poklonu broda koji se koristi za uklanjanje eksplozivnih naprava. Služiće za upotrebu Pomorskom odredu u Baru. Donacija je vrijedna malo manje od 200. 000 eura...Druga donacija, Ugovor o poklonu koji je danas Vlada prihvatila, između Ministarstva odbrane SR Njemačke i Ministarstva odbrane Crne Gore tiče se šest lakooklopnih vozila vrijednosti 2, 250. 000 eura. Time će naše pješadijske jedinice značajno podići svoj nivo sposobnosti"- rekao je ministar Bošković.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila dva zakona iz oblasti finansijskog sistema- Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Centralnoj Banci Crne Gore i Zakon o izmjenama zakona o tekućim i kapitalnim poslovima sa inostranstvom.

Generalna direktorica za finansijski sistem i unapređenje poslovnog ambijenta Bojana Bošković istakla je da su izmjene oba zakona nastale kao posljedica potrebe usaglašavanja sa direktivama i pravilima EU i preporukama, ukazanim u okviru pregovaračkih poglavlja 17. i 9., koja tretiraju ova pitanja.

Bošković je ocijenila da Zakon o Centraloj banci Crne Gore obezbjeđuje potpunu implementaciju principa funkcionalne, institucionalne i finansijske nezavisnosti Centralne banke i to na način kako je precizirano preporukama iz Izvještaja o skriningu u okviru Poglavlja 17.

                                        
    
Link na konferenciju za medije: https://youtu.be/DVR2trs8yow
  
                                                                                  
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE