Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana konferencija za medije nakon 40. sjednice Vlade Crne Gore

Objavljeno: 14.09.2017. 20:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću
    

Ministar odbrane Predrag Bošković, na Konferenciji za medije nakon 40. sjednice Vlade upoznao je javnost sa Sporazumom o donaciji između Ministarstva odbrane Crne Gore i ambasade SAD i Kancelarije za odbrambenu saradnju i Sporazumom o poklonu i mandatnim Sporazumom između Saveznog Ministarstva odbrane Savezne Republike Njemačke i Ministarstva odbrane Crne Gore o donaciji šest lakooklopnih vozila za potrebe vojske Crne Gore.

"Obzirom na veoma dobru saradnju koju imamo sa SAD i SR Njemačkom, pogotovo u domenu odbrane, danas smo na Vladi imali dva sporazuma. Jedan se tiče Sporazuma o poklonu broda koji se koristi za uklanjanje eksplozivnih naprava. Služiće za upotrebu Pomorskom odredu u Baru. Donacija je vrijedna malo manje od 200. 000 eura...Druga donacija, Ugovor o poklonu koji je danas Vlada prihvatila, između Ministarstva odbrane SR Njemačke i Ministarstva odbrane Crne Gore tiče se šest lakooklopnih vozila vrijednosti 2, 250. 000 eura. Time će naše pješadijske jedinice značajno podići svoj nivo sposobnosti"- rekao je ministar Bošković.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila dva zakona iz oblasti finansijskog sistema- Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o Centralnoj Banci Crne Gore i Zakon o izmjenama zakona o tekućim i kapitalnim poslovima sa inostranstvom.

Generalna direktorica za finansijski sistem i unapređenje poslovnog ambijenta Bojana Bošković istakla je da su izmjene oba zakona nastale kao posljedica potrebe usaglašavanja sa direktivama i pravilima EU i preporukama, ukazanim u okviru pregovaračkih poglavlja 17. i 9., koja tretiraju ova pitanja.

Bošković je ocijenila da Zakon o Centraloj banci Crne Gore obezbjeđuje potpunu implementaciju principa funkcionalne, institucionalne i finansijske nezavisnosti Centralne banke i to na način kako je precizirano preporukama iz Izvještaja o skriningu u okviru Poglavlja 17.

                                        
    
Link na konferenciju za medije: https://youtu.be/DVR2trs8yow
  
                                                                                  
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?