Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković na otvaranju objekta kompanije Voli: Vlada podržava sve uspješne kompanije koje ostvaruju profit i izvršavaju obaveze prema Državi

Objavljeno: 16.09.2017. 02:10 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
  
 
Tekst obraćanja predsjednika Vlade Duška Markovića možete preuzeti ovdje.
 
 
Predsjednik Vlade Duško Marković rekao je večeras na otvaranju Logističko-distributivno-otkupnog centra kompanije Voli da je objekat od 16.000 m² još jedna prilika za promovisanje uspješne investicije u realnom sektoru crnogorske ekonomije koja obezbjeđuje nova radna mjesta i najsavremenije uslove rada.

„Kao što znate, odlučni smo da svim svojim kapacitetima podržimo uspješna preduzeća i kompanije, i sve one privrednike koji ostvaruju profit i izvršavaju svoje obaveze prema Državi. Već sam ranije rekao da ne želimo da Država bude najpoželjniji poslodavac – već to moraju biti sposobni i uspješni biznismeni koji imaju ideje i znanje da razvijaju i šire svoja poslovanja, i doprinose ukupnom razvoju. Danas smo upravo na jednom takvom mjestu, kod privrednika čija vizija i poslovno opredjeljenje stvaraju nove vrijednosti“ – rekao je predsjednik Vlade.

Premijer je ocijenio da će novi objekat kompanije Voli uticati na proizvodno-distributivni lanac u Crnoj Gori i da će se to posebno odraziti na trgovinu, turizam, poljoprivredu i saobraćaj, što će veoma brzo uticati na ekonomski rast.
 
Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
 
„Ovaj objekat otvara nove mogućnosti kupcima za nabavku potrebnih sirovina i roba, ali i ekonomičniji otkup kvalitetnih proizvoda od domaćih proizvođača. Time će se, pored efekata na proizvodno-otkupni lanac, doprinijeti i povećanju konkurentnosti domaćih proizvođača sa aspekta prevoza, čuvanja i skladištenja proizvoda. Investicija kompanije Voli, u partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, koja je i partner crnogorske Vlade, predstavlja potvrdu jačanja preduzetničkog društva i realnog sektora naše ekonomije. Vlada će upravo ovom segmentu razvoja, sama ali i u saradnji sa lokalnim samoupravama, u kontinuitetu obezbjeđivati podsticajni ambijent i povoljniji normativno-institucionalni okvir. U ostvarenju ovog opredjeljenja, očekujemo još uspješniju saradnju sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj“ – rekao je predsjednik Vlade.
 
Čestitajući kompaniji Voli premijer je rekao da je Vlada svjesna da je poslovni ambijent kapitalno važan za realizaciju novih investicija.

„Uradićemo sve ne samo da ga održimo, nego i da ga dodatno unaprijedimo, kako bi u što kraćem roku životni standard naših građana približili i izjednačili sa standardom koji postoji u razvijenim društvima“ – zaključio je predsjednik Vlade Duško Marković na otvaranju Logističko-distributivno-otkupnog centra kompanije Voli.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
 
Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
 
 
 
 
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?