Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade se sastao sa ministrom unutrašnjih poslova i direktorom ANB: Kriminalci moraju biti zaustavljeni

Objavljeno: 16.09.2017. 20:42 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Predsjednik Vlade Duško Marković održao je danas radni sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodićem, direktorom Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejanom Peruničićem i sa njihovim saradnicima na temu bezbjedonosnih prilika i obaveza sektora bezbjednosti u vezi sa tim.

Konstatovano je povoljno stanje mira i bezbjednosti i napredak u suprostavljanju svim vidovima kriminaliteta kao i rast povjerenja u policiju.

Istovremeno je iskazana zabrinutost zbog djelovanja organizovanih kriminalnih grupa sa posljedicom međusobnih obračuna.

Zaključeno je da se još snažnije krene u instuticionalni obračun sa nosiocima ovih djela za šta će na raspolaganju Upravi policije i Agenciji za nacionalnu bezbjednost biti dostupni svi neophodni resursi. Kriminalci moraju biti zaustavljeni, država će znati kako – zaključeno je.

Konstatovano je takođe da instuticinalna saradnja mora biti veća i da se mora odvijati bez izuzetaka kao i da policija nije jedini subjekt koji ima odgovornost i obaveze na ovom planu. Ocijenjeno je da kaznena politika nije često preventivna, a da tužilaštva treba da djeluju proaktivnije.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?