Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

REAGOVANJE: Tvrdnje Demokratske Crne Gore neistinite, već je odgovoreno, a biće odgovoreno ponovo u direktnom kontaktu s javnošću

Povodom danas iznijetih grubih neistina političke partije Demokratska Crna Gora u vezi sa Predlogom zakona i planiranju prostora i izgradnji objekata, a radi cjelovitog i istinitog informisanja javnosti, saopštavamo da je javna rasprava u vezi sa predloženim zakonom sprovedena u skladu sa propisima i da su tokom javne rasprave u više navrata već iznijete činjenice koje opovrgavaju sve danas iznijnete tvrdnje. Niti je predloženi zakon protivustavan, niti je antievropski, niti je neusklađen sa bilo kojim međunarodnim aktom, niti lokalnim samoupravama onemogućava učešće u procedurama, pogotovo ne na uštrb kvaliteta. Upravo suprotno. U besmislenost tvrdnje da predloženi zakon ne sadrži ni jednu sugestiju ili primjedbu iznijetu tokom javne rasprave može se uvjeriti svaki građanim uvidom u Izvještaj o javnoj raspravi o nacrtu zakona o planiranju i izgradnji koji je objavljen i dostupan javnosti (Link: http://www.mrt.gov.me/ResourceManager/FileDownload.aspx?rId=285508&rType=2).

Donošenje ovako važnog zakona isključuje upuštanje u jalova medijska nadgornjavanja sa političkom partijom prepoznatoj po iznošenju neosnovanih tvrdnji vikendom kako bi, u nedostatku činjenica i osnova iz neznanja, neupućenosti, zle namjere ili svega toga zajedno, makar tim trikom pridobili što veći medijski prostor.

Ministarstvo održivog razvoja i turizma već je predvidjelo da do parlamentarne rasprave još jednom podrobno informiše javnost o svim aspektima predloženog zakona među ostalim i na radnom doručku koji će naredne sedmice biti organizovan na ovu temu sa novinarima i urednicima crnogorskih medija. To će biti još jedna od prilika za otvaranje svih tema, naravno, na ozbiljan i odgovoran način.

MINISTARSTVO ODRŽIVOG RAZVOJA I TURIZMA / SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?