Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministarka Damjanović na 61. Redovnom zasijedanju Generalne konferencije IAEA

Objavljeno: 18.09.2017. 23:14 Autor: Ministarstvo nauke
Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke

Video Izlaganje ministarke nauke dr Sanje Damjanović na 61.redovnom zasijedanju Generalne konferencije IAEA

Ministarka nauke, dr Sanja Damjanović, koja predvodi Delegaciju Crne Gore na 61. Redovnom zasijedanju Generalne konferencije Međunarodne agencije za atomsku energiju, obratila se delegatima zemalja članica Agencije, osvrnuvši se u svom izlaganju na izuzetne dosadašnje rezultate ostvarene u saradnji Crne Gore sa IAEA, kao i na potencijalne zajedničke aktivnosti u narednom periodu.

Ministarstvo nauke Ministarstvo nauke

Ministarka je posebno istakla značaj dosadašnje saradnje za državu Crnu Goru u prioritetnim oblastima, koji se ogleda u konkretnoj podršci zemlji kroz nabavku kapitalne opreme za institucije, odnosno kroz obuku kadra u eminentnim inostranim institucijama/laboratorijama.

Podrška je pružena, kao je istakla šefica crnogorske Delegacije i kroz upućivanje mnogobrojnih ekspertskih misija IAEA u Crnu Goru. Nastavak saradnje bi se, pored već započetih, odnosio i na odobrenje novih projekata, kao i podršku IAEA u realizaciji Inicijative za osnivanje Međunarodnog naučnog instituta za održive tehnologije Jugoistočne Evrope.
MINISTARSTVO NAUKE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?