Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković prisustvovao otvaranju M-telove Digitalne fabrike

Objavljeno: 21.09.2017. 03:28 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
    
  
  

Predsjednik Vlade Duško Marković prisustvovao je večeras u Podgoricu otvaranju M-telove Digitalne fabrike – prvog ICT Huba u Crnoj Gori.

Digitalnu fabriku – jedinstveni centar za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija – otvrila je ministarka ekonomije Dragica Sekulić.

Obraćajući se prisutnima ministarka Sekulić je rekla da novo vrijeme traži nove pristupe, nove tehnologije, nove ideje i nova razmišljanja.

„U stalnoj komunikaciji sa privredom dobijam upite: zašto mi kao uprava ne uradimo više na korišćenju modernih tehnologija? Zašto ne povežemo sisteme Poreske uprave, Carine, inspekcija, dozvola? Dakle, naša privreda traži upotrebu modernih tehnologija jer su joj neophodne. Zamislite šta bi bilo sa turizmom da nema bookinga? Šta bi bilo sa kupovinom avionskih karata da nema Amadeusa? Inovacije više nijesu pitanje napretka nego pitanje opstanka. Razvoj inivativnih ideja je naša nužnost, a privredi neophodnost“ – rekla je ministarka ekonomije.

Ministarka Sekulić se zahvalila direktoru M-tela Crna Gora Vladimiru Lučiću na pokretanju ovakve inicijative istakavši posebnost ovog projekata u vremenu opšteg pukog jurenja za profitom.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?