Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin primio novoizabranog šefa predstavništva UNICEF-a u CG Osamu Makavija Kogalija

Objavljeno: 21.09.2017. 20:20 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore
Video: Sastanak potpredsjednika Vlade Zorana Pažina i šefa predstavništva UNICEF-a u CG Osame Makavija Kogalija - kadrovi
 
Služba za odnose s javnošćuSaradnja Vlade Crne Gore i UNICEF-a je na odličnom nivou, ocijenjeno je na današnjem sastanku potpredsjednika Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zorana Pažina i Osame Makavija Kogalija, novoimenovanog šefa predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori.

Na početku sastanka, potpredsjednik Pažin je čestitao g-dinu Kogaliju na imenovanju na novu fukciju i zahvalio se na podršci koju UNICEF dugi niz godina pruža Crnoj Gori u oblasti zaštite prava djeteta. Pažin je podsjetio na posebnu važnost podrške koju je UNICEF pružio prilikom unapređenja normativno-pravnog okvira i to u oblasti: jačanja sistema maloljetničkog pravosuđa, zaštiti prava maloljetnih delinkvenata u krivičnim postupcima, zaštiti od nasilja u porodici. Posebno je važno što su prilikom izrade Porodičnog zakona, zahvaljujući ekspertskoj pomoći UNICEF-a, implementirani najvažniji međunarodnopravni standardi, rekao je Pažin. 

Gospodin Kogali je ocijenio da je Crna Gora napravila ogroman napredak u oblasti zaštite prava djeteta i istakao da će UNICEF pod njegovim liderstvom nastaviti da podržava Crnu Goru posebno u oblasti: implementacije zakonskog okvira, izgradnji kapaciteta, edukaciji i podizanju svijesti o značaju dječijih prava. Naglasio je da Crna Gora predstavlja primjer u regionu kada je u pitanju zaštita dječijih prava. 

Sagovornici su iznijeli zajedničku viziju u vezi sa prioritetima u oblasti zaštite prava djeteta za naredni period i složili se da ima prostora za dalji napredak Crne Gore u ovoj oblasti. Zbog toga su saglasni da partnerstvo između Vlade Crne Gore i UNICEF-a treba dalje snažiti i da za to postoji volja sa obje strane. 

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?