Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Pejović razgovarao sa direktorom Kancelarije Stejt dipartmenta za Jugoistočnu Evropu Metjuom Palmerom

Objavljeno: 21.09.2017. 23:14 Autor: MINISTARSTVO EVROPSKIH POSLOVA

Služba za odnose s javnošću Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović razgovarao je danas s direktorom Kancelarije Stejt dipartmenta za Jugoistočnu Evropu Metjuom Palmerom.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o bilateralnoj saradnji i podršci SAD-a Crnoj Gori u više različitih oblasti, situaciji u Crnoj Gori i regionu.

Ministar Pejović je upoznao direktora Palmera s ostvarenim rezultatima i daljim obavezama i planovima u procesu pristupanja EU. Posebno je ukazao na reforme koje Vlada sprovodi u oblasti vladavine prava, a koje su bile u fokusu pažnje i u procesu pristupanja države NATO-u. Istakao je da se, zahvaljujući procesima evropske i euroatlantske integracije, kroz usvajanje i primjenu najboljih standarda i politika, te sprovođenje ekonomskih i socijalnih mjera i reformi, Crna Gora razvija i da se kvalitet života građana unapređuje.

Direktor Palmer je čestitao na pristupanju Crne Gore NATO-u i iznio uvjerenje da će članstvo u Alijansi doprinijeti daljem razvoju Crne Gore.

Palmer je, takođe, izrazio interesovanje za napredovanje Crne Gore prema članstvu u EU istakavši da je riječ o zahtjevnom procesu. On je prenio poruku dalje podrške SAD- a za nastavak uspješog sprovođenja reformi kroz različite programe saradnje.

Sagovornici su, takođe, razmijenili mišljenje o regionalnoj dimenziji saglasivši se o važnosti očuvanja stabilnosti i unapređenja dobrosusjedskih odnosa, te snaženju saradnje na polju unapređenja ekonomija i infrastrukture Zapadnog Balkana.

MINISTARSTVO EVROPSKIH POSLOVA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?