Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Palmer kod Boškovića: Stejt dipartment će nastaviti da podržava reforme u Crnoj Gori

Objavljeno: 22.09.2017. 16:50 Autor: mod
Crna Gora će kao punopravna NATO članica značajno doprinijeti očuvanju mira i bezbjednosti u regionu Zapadnog Balkana, istaknuto je danas na sastanku ministra odbrane, mr Predraga Boškovića, sa direktorom Kancelarije Stejt dipartmenta za Jugoistočnu Evropu, Metjuom Palmerom (Matthew Palmer).

Gost iz SAD-a je istakao da će Stejt dipartment nastaviti da podržava reforme u Crnoj Gori, kao i regionalne napore za unapređenje stabilnosti i prosperiteta Zapadnog Balkana.

Ministar Bošković se zahvalio sagovorniku na sveukupnoj i konstantnoj podršci Sjedinjenih Američkih Država, posebno u domenu ostvarenih reformi koje su prethodile članstvu Crne Gore u Alijansi. On je ocijenio da dvije zemlje imaju izuzetno kvalitetnu i sadržajnu bilateralnu odbrambenu saradnju koja će se, kako je izrazio uvjerenje, produbiti u svojstvu NATO saveznica. Govoreći o regionalnoj saradnji u domenu odbrane, ministar je istakao da će Crna Gora nastaviti da se snažno zalaže za promociju NATO politike “otvorenih vrata”, te podržati zemlje Zapadnog Balkana u njihovim integracionim procesima. Bošković je upoznao sagovornika o aktuelnim procesima modernizacije i unapređenja sposobnosti Vojske Crne Gore, kao i planovima za naredni period.

Palmer je čestitao ministru Boškoviću na punopravnom članstvu Crne Gore u NATO, uz naglasak da naša zemlja predstavlja primjer kako uspješne i sveobuhvatne reforme vode do članstva u Alijansi.

Sastanku je prisustvovala i ambasadorka SAD-a u Crnoj Gori, Margaret En Uehara (Margaret Ann Uyehara).

MINISTARSTVO ODBRANE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?