Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Marković na svečanosti Dana rudara: Vi ste stub energetske stabilnosti CG, Vlada radi na povećanju investicija u rudarstvo

Objavljeno: 23.09.2017. 19:00 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
 
Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas rudarima u Pljevljima da Vlada cijeni njihovu posvećenost i zalaganje u postizanju što boljih rezultata koji direktno utiču na razvoj crnogorske privrede, da su rudari stub energetske stabilnosti Crne Gore jer je eksploatacija uglja u Pljevljima jedna od vodećih privrednih djelatnosti u Crnoj Gori da Vlada predano radi na uvećanju investicija u rudarstvo i time povećanja životnog standarda rudara.

„Koristim priliku da rudarima uputim najiskrenije čestitke uz izraze poštovanja rudarskom pozivu, koji je jedna od najtežih i najzahtjevnijih profesija u našoj privredi. I da poručim da Vlada cijeni vašu posvećenost i zalaganje u postizanju što boljih rezultata koji direktno utiču na razvoj crnogorske privrede. ... Rudari su stub energetske stabilnosti naše Države, a vaši rezultati značajno učestvuju i u njenom industrijskom razvoju. Eksploatacija mrko-lignitnog uglja iz pljevaljskih ležišta je jedna od vodećih privrednih djelatnosti u Crnoj Gori. ... Predano radimo da uvećamo investicije u rudarstvu i da kroz unapređenje poslovnih prilika povećamo broj zaposlenih radnika, i njihove zarade. A to će direktno uticati na uslove rada i životni standard naših rudara i njihovih porodica“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković u Pljevljima na Svečanoj akademiji povodom Dana rudara Crne Gore.

Premijer je rekao da Crna Gora raspolaže značajnim rezervama uglja, prvenstveno u pljevaljskom i beranskom basenu, zalihama boksita na jugozapadu zemlje, i rezervama olovo-cinkanih ruda uglavnom i rejonima Ljubišnje i Bjelasice.

„Dakle, Crna Gora ima komparativne prednosti za dalji razvoj ove djelatnosti, ali on mora imati održivu i dugoročnu viziju. Samo odgovorno planiranje garantuje domaćinski odnos prema našim zajedničkim dobrima, koja su na raspolaganju i ovoj, i generacijama koje dolaze“ – rekao je predsjednik Vlade.

Premijer je zaključio da je potrebno uložiti dodatne napore kako bismo pametno iskoristili resurse kojima raspolažemo.

„Zbog toga nam je neophodna svakodnevna posvećenost poslu, a Vlada će naći načina da i ova pitanja zadrži u vrhu svojih prioriteta“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković u Domu Vojske u Pljevljima na Svečanoj akademiji povodom Dana rudara Crne Gore.

Svečanoj akademiji prisustvovali su, među ostalima, ministarka ekonomije Dragica Sekulić i rukovodstvo Pljevalja na čelu sa predsjednikom Opštine Mirkom Đačićem i predsjednikom Skupštine opštine Tarikom Gadžovićem.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Tekst obraćanja predsjednika Vlade na svečanosti Dana rudara možete preuzeti ovdje.
 
 
 
Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću
 
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?