Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede u Bijelom Polju ozvaničio početak izgradnje vodovoda Dobrakovo

Objavljeno: 25.09.2017. 23:30 Autor: MPRR

MPRR Prilikom boravka u Bijelom Polju, gdje je prezentovao rezultate tri javna poziva i predstavio još jednog vrijednog poljoprivrednog proizvođača, potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović, sa saradnicima, obišao je lokacije na kojima se realizuju razvojni projekti od važnosti za stanovnike ovog dijela Crne Gore.

Potpredsjednik Vlade i predsjednik Opštine Aleksandar Žurić, tom prilikom postavili su kamen temeljac za izgradnju novog vodovoda Dobrakovo. Potom su posjetili novoizgrađenu područnu školu u toj mjesnoj zajednici. Simović je radnu posjetu Bijelom Polju završio obilaskom radova na izgradnji farme i mljekare u Pavinom Polju.

Vodovod Dobrakovo za 350 domaćinstava i granični prelaz

Izgradnjom novog vodovoda pitanje vodosnabdijevanja biće riješeno za oko 350 domaćinstava tri mjesne zajednice - Dobrakovo, Kanje i Metanjac, a ujedno će biti riješeno vodosnabdijevanje graničnog prelaza Dobrakovo.

Prva faza predviđa dovođenje vode sa izvorišta Vrelo, preko rijeke Lim, sa teritorije Opštine Sjenica u Srbiji, čija je vrijednost 50.000 eura, a druga odvođenje vode za ova tri sela i granični prijelaz, vrijednosti 120.000 eura. Projekat finansira Opština i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja.

MPRRMPRR

Sa posebnom pažnjom obilježavamo početak radova na vodovodu, koji će nadam se biti brzo završen, kazao je Žurić. On je povodom izgradnje novog školskog objekta, vrijednosti radova 150.000 eura, kazao da je riječ o multifunkcionalnom objektu, dodajući da je Opština Bijeo Polje jedina lokalna samouprava u Crnoj Gori koja je sama finansirala jedan prosvjetni objekat.

U novom školskom objektu upisano je ove godine 15 đaka. Istovrmeno, opremljene su i prostorije za potrebe mjesne zajednice i ambulante. U realizaciju ovog projekta uloženo je 195 hiljada eura.

Ministar Simović je naglasio zadovoljstvo što je u prilici da danas svi zajedno obilježavaju završetak završetak projekta - nove škole u Dobrakovu i početak radova na izgradnji vodovoda za tri sela.

MPRRMPRR

U jednom danu obilježavamo dva važna projekta. Da li ima išta važnije i potrebnije za jednu sredinu nego obezbijediti uslove za školovanje djece, kojih je ove godine upisano 15, dok će kako je najavljeno u narednoj školskoj godini biti 25 đaka. To je dobra vijest i najava i najbolja potvrda ovog rješenja i odluke SO Bijelo Polje da finansira iz svog budžeta izgradnju škole“, kazao je Simović koji je zbog toga čestitao predsjendiku Opštine i njegovim saradnicima na toj vrijednoj i mudroj odluci.

Simović je istakao i da je jednako važno za neki kraj obezbijediti i uredno vodosnabdijevanje, a da u ovom slučaju vodovod ima posebnu simboliku. „Simbolika je u tome što se izvorište Vrelo nalazi na području Sjenice u Srbiji, i što smo u dobroj komunikaciji opštine Bijelo Polje sa tom lokalnom samoupravom dobili sve saglasnosti i uslove i da vodoizvorište bude dostupno za potrebe građana tri mjesne zajednice, odnosno 350 domaćinstava.

MPRR

Prema riječima Simovića, vodovod ima još jednu simboliku, simboliku Manastira Kumanica, koji je doprinio dogovorima i još jednom pokazao da se pod njegovim okriljem ne dijele ljudi, ni po nacionalnoj, ni vjerskoj pripadnosti. „Zato je ovo dobra prilika da kažemo da su ovo vremena ovakvih i sličnih projekata koji ne dijele, nego spajaju različite obale, u ovom slučaju obale Lima, i znače novi kvalitet života na prostoru gdje se realizuju“, kazao je Simović.

On je izrazio odnos poštovanja prema svima koji su učestvovali u stvaranju pretpostavki za realizaciju ovog projekta.

Simović je ocijenio važnim i što će novim vodovodom biti kvalitetno i sigurno riješeno i pitanje vodosnabdijevanja graničnog prelaza Dobrakovo, koji je od ranije značajno infrastrukturno opremljen.

Napreduju radovi na izgradnji farme i mljekare u Pavinom Polju

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede obišao je zajedno sa investitorom Draganom Burićem farmu i mljekaru u Pavinom Polju, gdje su u toku radovi na postavljanju pristupne infrastrukture za elektro i vodovodne instalacije. Investitor je izrazio zadovoljstvo što se nakon problema imovinsko – pravne prirode konačno uspjelo riješiti dovod struje i vode. “Dobili smo građevinsku dozvolu za struju i vodu, i ubrzano radimo na završetku projekta”, kazao je Burić dodajući da se dosta vremena izgubilo na rješavanju problema koje ne bi smjele da budu kočnica investitorima.

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?