Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana konferencija za medije nakon 42. sjednice Vlade Crne Gore

Objavljeno: 28.09.2017. 20:54 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o obezbjeđivanju zdravstveno ispravne vode za ljudsku upotrebu. Na konferenciji za medije održanoj nakon sjednice, sekretar Ministarstva zdravlja Nikola Antović istakao je da se zdravstvena ispravnost vode po prvi put uređuje posebnim zakonom, kao i da je predloženi zakonski tekst pripreman uz široko učešće zainteresovane javnosti i da je uskađen sa odgovarajućim regulativom Evropske unije.

„Zdravstveno ispravna i čista voda obezbjeđuje se preduzimanjem mjera i aktivnosti kojima se održavaju ili popravljaju vrijednosti parametara zdravstvene ispravnosti vode, obezbjeđivanjem kvaliteta tretmana vode, opreme i materijala koji dolaze u kontakt s vodom, kao i zaštitom svih izvorišta i objekata za javno vodosnadbijevanje“ – naveo je Antović.

Državni sekretar Ministarstva odbrane Slobodan Filipović saopštio je da je Vlada donijela Odluku o organizacijsko-formacijskoj strukturi i veličini Vojske Crne Gore.

Sekretar Filipović je istakao: „Ovakva organizaciono - formacijska struktura i veličina Vojske Crne Gore obezbjeđuje nastavak započetih aktivnosti u procesu dalje integracije u NATO, kao i dalje unapređenje sposobnosti sa ciljem održavanja interoperabilnosti sa saveznicima i partnerima. Takođe, ova organizaciono - formacijska struktura omogućava nastavak racionalizacije, povećanja efikasnosti i podmlađivanja kadrova“.

Generalna direktorica Direktorata za pravosuđe Ministarstva pravosuđa Marijana Laković Drašković iznijela je detalje o Akcionom planu za implementaciju Strategije reforme pravosuđa 2014-2018, za period 2017-2018. godine, koji je danas usvojen.

„Strateški ciljevi predviđeni ovom Strategijom, dakle starteške smjernice su jačanje nezavisnosti, nepristrasnosti, odgovornosti pravosuđa, jačanje efikasnosti pravosuđa, crnogorsko pravosuđe kao dio evropskog pravosuđa, jačanje dostupnosti, transparentnosti i javnog povjerenja u pravosuđe, razvoj pravosudnih institucija, kao i drugih institucija u funkciji pravosuđa“ - saopštila je Laković Drašković.

Link na konferenciju za medije: https://youtu.be/jn_9zp14Tus
   

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?