Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Pažin sastao se sa šefom Delegacije Evropskog parlamenta u POSP-u Dejvidom Martinom

Objavljeno: 29.09.2017. 00:40 Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GorePotpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin sastao se danas sa Dejvidom Martinom, evropskim poslanikom i šefom Delegacije Evropskog parlamenta u zajedničkom Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) između Crne Gore i te institucije EU, u okviru njegove prve zvanične posjete Crnoj Gori.

Potpredsjednik Pažin upoznao je sagovornika sa naporima koje Vlada Crne Gore ulaže u pravcu ispunjavanja svih neophodnih uslova za održavanje adekvatnog stepena dinamike u pregovaračkom procesu o članstvu Crne Gore sa Evropskom unijom. Potpredsjednik je ocijenio pozitivnim jednu novu energiju i osnaženo interesovanje Unije za politiku proširenja i zadržavanje stava da će pristupanje Uniji biti zasnovano na mjerenju pojedinačnih uspjeha svake države pojedinačno. Na interesovanje sagovornika, potpredsjednik Pažin je saopštio da aktuelna politička situacija u Crnoj Gori nalaže odgovarajući nivo svijesti aktera opozicije o potrebi učešća u političkom životu svoje države u okviru Ustavom uspostavljenih institucija. Pažin je podsjetio i na više puta ponovljene pozive predsjednika Vlade opozicionim partijama da kroz dijalog u Skupštini bude pronađeno zajedničko rješenje za dalje djelovanje opozicije u okviru Skupštine Crne Gore.

Evroposlanik Martin je saopštio da je jasno da Crna Gora napreduje prema Evropskoj uniji. Apostrofirajući važnost održivog napretka u pregovaračkom procesu, on je saopštio da će svoje zalaganje usmjeriti u pravcu pune podrške daljoj integraciji naše države u EU. Martin je izrazio očekivanje da će opozicija prepoznati važnost svog učešća u radu Skupštine Crne Gore, kao i uspostavljanja dijaloga sa predstavnicima vlasti u narednom periodu.

Sagovornici su diskutovali i o izazovima sa kojima se Crna Gora suočava u smislu miješanja Rusije u izborni proces i javni život u Crnoj Gori. Zajednički je ocijenjena neophodnost omogućavanja svakoj državi da samostalno i bez uticaja trećih strana vodi svoju unutrašnju i vanjsku politiku, te da obezbijedi sve neophodne uslove za očuvanje nacionalne bezbjednosti i zaštitu građana Crne Gore.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?