Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade primio ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave policije: Stanje bezbjednosti zadovoljavajuće, policiju treba dodatno ojačati

Objavljeno: 02.10.2017. 18:22 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Opšte stanje bezbjednosti u Crnoj Gori je zadovoljavajuće i u skladu sa nacionalnim interesima uprkos povremenim ugrožavanjima usljed obračuna organizovanih kriminalnih grupa – ocijenjeno je danas na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem i direktorom Uprave policije Slavkom Stojanovićem upriličenim povodom Dana unutrašnjih poslova.

Predsjednik Vlade je, čestitajući praznik svim pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije, istakao da su postignuti rezultati i kvalitetan rad policije i nadležnih službi doprinijeli podizanju nivoa bezbjednosti što prepoznaju i građani iskazujući u istraživanjima javnog mnijenja porast povjerenja u policiju i navodeći u kontinuitetu Upravu policije kao jednu od institucija kojoj najviše vjeruju.

Na sastanku je ukazano na potrebe daljeg kadrovskog jačanja i unapređenja tehničke i tehnološke opremljenosti Uprave policije kako bi se ona mogla uspješno suočavati sa sve složenijim izazovima pred kojima se nalazi cio svijet. U tom smislu je zaključeno da budžetom za 2018. godinu treba predvidjeti stvaranje pretpostavki za kvalitetno opremanje službi nadležnih za bezbjednost građana i njihove imovine. „Policija mora biti opremljena da bi bila efikasna i da bi predstavljala autoriret“ – rekao je predsjednik Vlade Duško Marković istakavši da će se lično založiti da takva vizija bude i realizovana.

Kao jedan od izazova prepoznato je stanje u bezbjednosti saobraćaja. Zaključeno je da opšte povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja ne može biti postignuto samo represivnim mjerama već je potrebno pokrenuti širu društvenu akciju sa ciljem edukacije i promjene svijesti.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?