Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Duško Marković poručio rukovodstvu Opštine Ulcinj: Ovaj prostor treba da pokaže pravac razvoja cijele Crne Gore

Objavljeno: 09.10.2017. 17:42 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
   
    
  
Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas u Ulcinju na sastanku sa rukovodstvom Opštine, na čelu sa predsjdnikom Opštine Nazifom Cunguom i predsjednikom Skupštine opštine Ljorom Nrekićem, da je Ulcinj prostor u kojem je moguće veoma brzo i jasno pokazati u kojem pravcu treba da ide Crna Gora kada je u pitanju razvoj Države.

„Razvoj Ulcinja na pravi i održiv način značajan je za razvoj cijele Crne Gore. Ako uspijemo da implementiramo plan Ulcinj ubrzo može biti najbogatija opština u Crnoj Gori“ – rekao je premijer Marković.

Na sastanku kojem su prisustvovali i ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka i potpredsjednici Opštine Ulcinj Vaso Radović, Arian Murati i Hatidže Đoni (Hadixhe Gjoni), istaknuto je da koaliciona vlast u Ulcinju funkcioniše odlično i da je zahvaljujući tome u proteklih godinu i po od potpisivanja koalicionog sporazuma pokrenuta ili ubrzana realizacija niza projekata: glavne saobraćajnice Ulcinj – Vladimirske Krute, kružnog toka kod sjedišta Opštine, trafostanice, izgradnja Riblje pijace, mosta Donje Mide, rasvjete za Stari grad i dr. kao i da je pripremljeno 19 planskih dokumenata čije se usvajanje očekuje u narednih pola godine.

Predsjednik Vlade je u vezi sa tim rekao da je ohrabren i obradovan time kako je vlast u Ulcinju odredila prioritete. „To je pravi pristup. Nema razvoja bez infrastrukture“ – rekao je premijer Marković.

Predsjednik Opštine je informisao premijera o ostvarenim uštedama i činjenici da lokalne finansije nakon ranijih dugova sada fukncionišu dobro uz redovno izmirenje svih obaveza, što je Premijer ocijenio rezultatom za poštovanje.

Na sastanku je podržana ideja o gradnji sportskog stadiona u Ulcinju, bulevara kao i puta za Štoj. Dogovoreno je obrazovanje grupe stručnjaka koja bi trebalo da Republikom Albanijom da pokrene pregovore o proširenju graničnog prelaza Sukobin – Murićan (Muriqan).

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?