Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Duško Marković uputio pismo direktorici ODIHR-a

Objavljeno: 09.10.2017. 19:57 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Ambasadorka Crne Gore pri OEBS-u u Beču Slavica Milačić uručila je pismo predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića direktorici Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) Ingibjorg Solrun Gisladotir, u kojem je obavještava da je Demokratska partija socijalista, sa svojim koalicionim partnerima, pokrenula inicijativu za rad na implementaciji preporuka OEBS/ODIHR sadržanim u konačnom izvještaju Posmatračke misije na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.

Predsjednik Marković naveo je da Vlada ne želi ovim poslom da se bavi jednostrano, imajući u vidu da je bojkot delikatno pitanje, već da sa svoje strane izražava spremnost da pruži puni doprinos unapređenju izborne legislative kroz implementaciju preporuka OEBS, kao i da se obezbijedi saglasnost svih političkih partija na ovom zadatku od nacionalnog interesa, ne dovodeći ga u vezu sa odnosom opozicije prema redovnom radu Parlamenta.

„Zato mislimo da je ODIHR najbolja adresa sa koje možemo očekivati podršku i pomoć da se sa tako respektabilnog nivoa obezbijedi poziv za sastanak sa svim parlamentarnim političkim partijama na kome bi se razgovaralo o zajedničkom radu na usvajanju preporuka“ – navodi se u pismu premijera Markovića direktorici ODIHR-a Ingibjorg Solrun Gisladotir.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?