Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reagovanje potpredsjednika Vlade Milutina Simovića: Vikend političar, poslanik u odsustvu uživa u komforu privatnih i privatizovanih mikrofona

Objavljeno: 11.10.2017. 21:47 Autor: Potpredsjednik Vlade Milutin Simović
Naočigled svih građana Crne Gore, poslanik na odmoru Raško Konjević uljuljkao se u komfor privatnih i privatizovanih mikrofona u koje može da priča, a da zahvaljujući neprofesionalnosti medija ne strahuje da će dobiti direktan argumentovan i utemeljen odgovor.

Izvještio se Konjević u ponavljanju nepotpunih, a često potpuno netačnih konstrukcija sa namjerom da ponavljanjem postanu istine.

Likvidirali bi Raško i Raškovi i Montenegro erlajnz sa jednakim žarom sa kojim su tjerali strane investitore i sprječavali razvojne projekte, sa žarom sa kojim su pravili ad hoc koalicije da usvoje neustavne zakone kojima će srušiti finansijski sistem.

Neće Raško iz komfora i hladovine privatnih i privatizovanih mikrofona za skupštinsku govornicu. Neće, jer tamo može dobiti trenutne i argumentovane odgovore na sve konstrukcije koje sprema u dokolici direktno instrumentalizujući medijsko-interesno-političku grupu. U tim konstrukcijama služi se golim neistinama, saopštavajući da sam ja uhvaćen u nezakonitim radnjama povodom naplate poreskog dugovanja imovinom dužnika. Na tu konstrukciju je više puta dobio jasan i argumentovan odgovor i od resornog ministarstva i od mene.

Neće jer mu je u Parlamentu mjera koju su mu odredili građani Crne Gore, a ne mjera privatizacije medijskih servisa uključujući one koji se zovu javnim, kako to radi naočigled tih istih građana. Doduše, svakim danom sve manjeg broja, jer su Raško i Raškovi uspjeli da im obore gledanost, jer su svakim danom sve manje javni servis a sve više politički servis Raška i Raškovih!

Prije nego što smogne snage da kaže nešto u skupštinski mikrofon, predlažem da odgovore na postavljena pitanja u vezi sa Montenegro erlajnzom i Aerodromima Crne Gore zatraži kod svoje družine – u SDP-u.

Kod onih koji su u ime SDP-a u kontinuitetu dužem od deceniju ipo bili uvijek po dvojica u Upravnom odboru Montenegro erlajnza, a u Aerodromima Crne Gore imali još značajnije upravljačke pozicije.

Neka se prvo okupe svi zajedno, pa neka se međusobno propitaju i dogovore.

Iznijeli smo kao odgovor na politikanstvo samo činjenice, ali se Raškov servis uključio neprofesionalno dajući novu priliku Meceni da nastavi iznošenje neistina kako bi Raškov servis istog dana u istoj emisiji pokušao da poklopi činjenice. Zato se mi više nećemo baviti odgovorima na politikantska pitanja i konstrukcije jer Vlada nema svoj servis, nego ćemo energiju i vrijeme usmjeriti na stvaranje pretpostavki za opstanak i razvoj privrednih subjekata u ovom važnom segmentu svake ekonomije, a posebno naše, imajući u vidu njihov multiplikativni značaj na ukupni razvoj Crne Gore – i do sada i u budućnosti.

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?