Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Постављени први стубови жичаре шестосједа на локацији „Колашин 1600“

Постављени први стубови жичаре шестосједа на локацији „Колашин 1600“
Датум објаве 12.10.2017 20:22 | Аутор СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу


Служба за односе с јавношћу Служба за односе с јавношћу

Постављено је данас шест од петнаест стубова жичаре шестосједа К8/Д6Ц на локацији „Колашин 1600“. Конзорцијум „Еминент-Доппелмаyр“ почео је прије мјесец градњу жичаре на овој локацији.

Вриједност изградње четири километра скијашких стаза и жичаре је 9 милиона еура. У оквиру те цијене је и израда пројекта вјештачког осњеживања.

На локацији „Колашин 1600“ планирана је изградња туристичког ски ризорта, са пратећим садржајима укупне вриједности 20 милиона еура.

Поред градње жичаре у току је изградња пута од локације „Колашин 1450“ и „Колашин 1600“. Завршени су земљани радови, у току је друга фаза. Укупна вриједност радова је 2 милиона еура. Такође је у току градња базне станице вриједне 1,5 милиона еура.

Већ је изграђена трафо-станица „Језерине“ која ће служити за снабдијевање електричном енергијом оба комплекса – „Колашин 1450“ и „Колашибн 1600“.

Зона планинског центра „Колашин 1600“ се налази у јужном дијелу подручја Бјеласице на територији општине Колашин, површине 27,19 Ха. Базно насеље планинског центра састоји се од зоне са објектима Централног насеља са хотелима, апартманима, рецепцијом и јавним садржајима, зоне засебних групација са објектима једнопородичних смјештајних јединица и површина за полазиште ски лифтова. Земљиште је својина државе Црне Горе.

Локација је детаљно разрађена просторним планом посебне намјене Бјеласица и Комови и Детаљном разрадом локалитета „Колашин 1600“.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Служба за односе с јавношћу Служба за односе с јавношћу

Видео: хттпс://yоуту.бе/ЦхРсРф3хдМо