Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SKOPLJE: Premijer Duško Marković razgovarao sa predstavnicima crnogorske dijaspore i počasnim konzulima CG u Republici Makedoniji

Objavljeno: 17.10.2017. 19:25 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Video: Predsjednik Vlade Duško Marković sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Republici Makedonij - kadrovi
    
Predsjednik Vlade Duško Marković poručio je danas u Skoplju sa predstavnicima crnogorske dijaspore u Makedoniji da će država Crna Gora uvijek biti uz svoje iseljenike, a počasnim konzulima naše zemlje u Makedoniji ukazao na značaj njihove uloge u promociji Crne Gore u ovoj zemlji.

Na sastanku sa Borisom Popivodom, predsjednikom Crnogorske zajednice u Republici Makedoniji i Medom Balićem, predsjednikom Saveza iseljenika iz Crne Gore u Republici Makedoniji bilo je riječi o aktivnostima naše zajednice i o njihovoj saradnji sa crnogorskim institucijama.

Premijer je upoznao naše iseljenike sa političkom i ekonomskom situacijom u Crnoj Gori kao i sa prioritetima i ostvarenim rezultatima Vlade. U tom kontekstu istaknuto je da je članstvo Crne Gore u NATO-u značajno doprinijelo međunarodnom ugledu naše zemlje ali i povećanom interesovanju investitora za naše potencijale.

Predstavnici iseljeničkih organizacija čestitali su Vladi i predsjedniku na dosadašnjim uspjesima i istakli da posebno važnim drže očuvanje građanskog koncepta države Crne Gore.
 
Služba za odnose s javnošću
      
      
Predsjednik Vlade razgovarao je i sa počasnim konzulima Crne Gore u Republici Makedoniji Miloradom Andrijaševićem i Brankom Azevskim.

Počasni konzuli ocijenili su da postoji veliki prostor za jačanje crnogorsko-makedonske ekonomske saradnje. Ukazano je na značaj uloge počasnih konzula u promociji crnogorskih privrednih, investicionih, turističkih, kulturnih i drugih potencijala naše zemlje. Na sastanku je bilo riječi i o potrebi otvaranja direktne avionske linije Podgorica – Skoplje.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?