Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

SKOPLJE - Premijer Marković na Samitu 100: Regionu Zapadnog Balkana potrebni su stvaranje nove vrijednosti, jače međusobne veze i hrabro donošenje odluka

Objavljeno: 17.10.2017. 21:02 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
 
                                                                                    
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković izjavio je danas u Skoplju na Samitu 100 poslovnih lidera Jugoistočne Evrope na kojem učestvuje zajedno sa premijerima Republike Makedonije Zoranom Zaevim, Albanije Edijem Ramom i predsjedavajućim Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem da su regionu Zapadnog Balkana potrebni stvaranje nove vrijednosti, jače međusobne veze i hrabro donošenje odluka.

„Najveći izazov je danas stvarati novu vrijednost. Moja Vlada je posvećena politikama koje stvaraju razvoj i novu vrijednost“ – rekao je predsjednik Marković govoreći na Samitu čija je tema „Novi dogovor za novo vrijeme: Može li Region da se takmiči u globalnom miljeu“.

Govoreći o potrebi boljeg povezivanja unutar našeg regiona premijer Marković je rekao da živimo jedni pored drugih ali da teško dolazimo jedni do drugih. „Denis (Zvizdić, predsjedavajući Savjeta ministara BiH) je stigao u Skoplje preko Istanbula“ – rekao je premijer Marković ističući da je u našem regionu potrebno razviti infrastrukturu.

Predsjednik Vlade Crne Gore posebno je istakao važnost skupova poput današnjeg u Skoplju.

„Ovakvi skupovi i sugestije koje dolaze od poslovne zajednice kroz posebno fokusirane teme su najbolji pristup i najbolja podrška odgovornim vladama da mijenjaju stanje i da obezbijede kvalitetniju valorizaciju sopstvenih resursa“ – rekao je premijer Marković.
      
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
                                 
Predsjednik Marković je ukazao na još jedan problem.
                
„Vlade su spremne da prihvate vaše sugestije, ali nije samo u vladama koje su spremne da privhate odluke poslovne zajednice. Problem je u našim administracijama. Tu su potrebne reforme“ – rekao je premijer Duško Marković na Samitu 100.

Predsjednik Marković je zaključio izlaganje na Samitu ocjenom da region Zapadnog Balkana i svaka zemlja unutar tog regiona više nema dilemu u kojem strateškom pravcu treba ići.

„To je zapadni sistem vrijednosti“ – rekao je premijer Marković dodajući da ta činjenica definiše naše ključne reforme i da će – ako ne budemo imali dilema – rezultat doći bez potrebe da se zemlje regiona međusobno takmiče.
       
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
 
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?