Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Generalni sekretar INTERPOLA u posjeti Crnoj Gori: Crna Gora lider u korišćenju novih servisa INTERPOL-a.

Objavljeno: 18.10.2017. 22:56 Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
         
Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin sastao se danas sa generalnim sekretarom INTERPOL-a Jirgenom Štokom, u okviru njegove zvanične posjete Crnoj Gori.

Potpredsjednik Pažin je saopštio da je Crna Gora u potpunosti posvećena ispunjavanju ciljeva INTERPOL-a i da smo zahvalni što smo u mogućnosti da koristimo informacione sisteme i baze podataka ove značajne globalne organizacije. Osvrćući se na dosadašnje rezultate, potpredsjednik je kazao da je dovoljan pokazatelj koliko Crna Gora koristi raspoložive sisteme INTERPOL-a taj i što je samo u ovoj godini u Odsjeku za međunarodnu saradnju Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova obrađivano skoro 35.000 predmeta, a da je u okviru tih predmeta ostvareno skoro 50.000 komunikacija. Potpredsjednik je izrazio punu posvećenost crnogorske Vlade daljem unaprjeđenju saradnje sa ovom globalnom policijskom organizacijom i spremnost Crne Gore da nastavi sa korišćenjem postojećih i novih sistema za razmjenu informacija.

Generalni sekretar INTERPOL-a Jirgen Štok saopštio je da je Crna Gora lider u korišćenju novih servisa INTERPOL-a. Štok je konstatovao da je Kancelarija NCB INTERPOL Podgorica jedinstveni primjer među članicama koji koristi sve važne sisteme ove globalne platforme za razmjenu informacija. On je podsjetio da je Crna Gora korisnik i novih projekata INTERPOL-a, te izrazio spremnost da takav stepen uključenosti Crne Gore bude omogućen i u sklopu planiranih programa saradnje te međunarodne policijske organizacije. Štok je posebno pozdravio posvećenost i političku podršku Vlade Crne Gore resornim organima zaduženim za saradnju sa INTERPOL-om.

Sagovornici su zajednički apostrofirali važnost pune posvećenosti svih država članica INTERPOL-a ispunjavanju postavljenih ciljeva saradnje i jačanja međusobnog povjerenja. Zaključeno je da novi globalni izazovi i bezbjednosne prijetnje iziskuju zajednički odgovor svih država članica, posebno kada su u pitanju borba protiv terorizma i suzbijanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa na međunarodnom nivou.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?