Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Održana konferencija za medije nakon 45. sjednice Vlade Crne Gore

Objavljeno: 19.10.2017. 20:27 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o stanju životne sredine u Crnoj Gori sa predlogom mjera za smanjenje negativnog uticaja na životnu sredinu, koja oslikava generalno stanje životne sredine u Crnoj Gori za 2016. godinu.

Generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu Ivana Vojinović na konferenciji za medije održavoj nakon sjednice, upoznala je javnost sa osnovnim nalazima ovogodišnjeg programa monitoringa.

„Na bazi ocjene postojećeg stanja životne sredine definiše se i set predloga mjera u cilju smanjenja negativnog uticaja na životnu sredinu odredjenih aktivnosti koje su uočene, kao i uočenog negativnog trenda i, sa druge strane se definiše poseban Akcioni plan u kome se nadležne institucije zadužuju da realizuju nužne i neophodne mjere, kako bi se stanje životne sredine u Crnoj Gori dodatno unapređivalo i poboljsalo”- kazala je generalna direktorica Direktorata za životnu sredinu.

Vojinović je naglasila da ovogodišnja Informacija predstavlja rezultat realizacije godišnjeg programa monitoringa svih segmenata životne sredine – vode, vaduha, zemljišta, morskog ekosistema i biodiverziteta i rezultat prikupljenih podataka od svih nadležnih državnih organa u oblasti životne sredine i jedinica lokalne samouprave.

Generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih Veljko Tomić upoznao je javnost sa Informacijom o praktičnom obrazovanju kod poslodavaca u školskoj 2017/2018. godini, usvojenoj na današnjoj sjednici Vlade.

Tomić je naglasio da Informacija predstavlja izazov i odgovor sistema obrazovanja na stalnu i konstatnu potrebu usklađivanja obrazovanja sa tržištem rada.

„Od ove školske godine na nivou države Crne Gore oko 40 odsto svih upisanih srednjoškolaca na nivou trećeg nivoa obrazovanja će ući u sistem dualnog obrazovanja, što znači da će cjelokupnu praktičnu nastavu realizovati kod poslodavaca a teorijski dio nastave će se realizovati u okviru škole”- rekao je generalni direktor Direktorata za opšte srednje, srednje stručno i obrazovanje odraslih.

Ocijenivši da su nakon deset godina stvorene pretpostavke da se na cjelovit, sistemski sveobuhvatan način otpočne sa ponovnom primjenom dualnog obrazovanja u obrazovanju Crne Gore, Tomić je naglasio da je za program dualnog obrazovanja u Crnoj Gori bilo zainteresovano oko 115 poslodavaca, te da je riječ o najprestižnijim hotelskim lancima kao i drugim sektorima privrede.

Link na konferenciju za medije: https://youtu.be/yIm88FqnBO4

 

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?