Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Pažin sastao se sa senatorkom Francuske Republike Konvej-Mure

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
        
Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin primio je danas članicu Senata Francuske Republike Elen Konvej-Mure, u okviru njene radne posjete Crnoj Gori.

Zahvaljujući na podršci Francuske tokom pristupanja Crne Gore NATO savezu, potpredsjednik Pažin je izrazio očekivanje da će Francuska nastaviti da prepoznaje napredak naše države i u okviru procesa evropske integracije. Potpredsjednik je upoznao sagovornicu s aktuelnim stanjem pregovaračkog procesa Crne Gore s Evropskom unijom, s posebnim akcentom na aktivnosti iz oblasti vladavina prava. Potpredsjednik je zahvalio Francuskoj i za podršku koju pruža u pripremnim aktivnostima i prenošenju dobre prakse u oblasti kodifikacije građanskog prava. 

Senatorka Konvej-Mure je čestitala Crnoj Gori članstvo u NATO alijansi i saopštila da će Francuska nastaviti da pruža doprinos daljem procesu članstva Crne Gore u Evropkoj uniji sa političkog i ekspertskog nivoa. Senatorka je značajnim ocijenila i aktivnosti koje obije države sprovode u pravcu promocije francuskog jezika imajući u vidu status Crne Gore u Međunarodnoj organizaciji Frankofonije.

Sagovornici su se pozitivno osvrnuli i na aktivnosti Vlade Crne Gore i resornog ministarstva u pravcu kontinuirane podrške našoj dijaspori u Francuskoj u izučavanju crnogorskog jezika.

Zajednički je prepoznat prostor za dalje jačanje veza dvije države u pravcu predstavljanja ekonomskih potencijala Crne Gore među francuskim investitorima. Sagovornici su se saglasili i o važnosti dalje promocije turističkih kapaciteta Crne Gore sa ciljem održavanja trenda rasta broja posjeta francuskih turista našoj državi tokom ljetnje i zimske turističke sezone.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?