Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Sastanak Marković – Brauni: CG zainteresovana za pozitivna iskustva Antigve i Barbude u uvođenju ekonomskog državljanstva

Objavljeno: 20.10.2017. 18:02 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
      
Predsjednik Vlade Duško Marković sastao se u petak tokom Global Citizen Foruma 2017 sa premijerom Antigve i Barbude Gastonom Braunijem koji je učesnik ovog prestižnog događaja.

Zahvalivši se premijeru Brauniju na boravku u Crnoj Gori predsjednik Marković je iskazao solidarnost naše zemlje sa narodom Antigve i Barbude koji je nedavno pretrpio katastrofalna razaranja dejstvima orkanâ Irma i Marija.

Premijeri Marković i Brauni ocijenili su da male države poput Crne Gore i Antigve i Barbude imaju dovoljno prostora za saradnju na globalnim pitanjima poput klimatskih promjena i da današnji sastanak treba da označi početak direktne saradnje dviju država.

„Iako je Crna Gora na drugoj hemisferi imamo dosta toga zajedničkog“ – rekao je premijer Brauni.

Predsjednici Marković i Brauni zaključili su da dvije zemlje čija je dominantna privredna grana turizam mogu sarađivati i na razmjeni iskustava kao i u privlačenju renomiranih investitrora.
 
Premijer Brauni ohrabrio je Crnu Goru u sprovođenju plana uvođenja ekonomskog državljanstva rekavši da je njegova zemlja za četiri godine od kako je krenula sa sličnim programom uspjela da privuče značajne investicije obogaćivanjem ponude kao i da diversifikuje ekonomiju.

„Danas se 20 odsto našeg BDP-a zasniva na posljedici naše odluke da uvedemo ekonomsko državljanstvo“ – rekao je premijer Brauni dodajući da projekat nije proizveo ni jednu negativnu posljedicu.

Predsjednik Marković izrazio je posebno interesovanje za pozitivna iskustva Antigve i Barbude u realizaciji programa ekonomskog državljanstva.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?