Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjednik Simović i ambasador Cui potpisali pisma razmjene između Vlade Crne Gore i Vlade NR Kine

Objavljeno: 20.10.2017. 18:00 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                
Potpredsjednik Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović i ambasador Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Cui Dživei potpisali su danas, 20. oktobra 2017. godine, pisma razmjene između Vlade Crne Gore i Vlade NR Kine o realizaciji studije izvodljivosti projekta rekonstrukcije Mosta na Đurđevića Tari.

Razmjena pisama predstavlja implementaciju Sporazuma o privredno-tehničkoj saradnji dvije zemlje, kojim je usaglašeno da Vlada NR Kine obezbjedi 20 miliona juana, što je oko 2,55 miliona eura, bespovratne pomoći za rekonstrukciju Mosta na Đurđevića Tari i druge projekte.

Kineska strana će u Crnu Goru uputiti eksperte koji će izraditi nacrt studije izvodljivosti rekonstrukcije, u cilju što skorijeg sprovođenja.

Potpredsjednik Simović i ambasador Cui su konstatovali da dvije zemlje njeguju dobre i prijateljske odnose, koji se razvijaju na svim poljima saradnje od obostranog interesa. Današnja razmjena pisama je dodatna potvrda takvih odnosa i dokazuje spremnost da se postignuti dogovori i sporazumi realizuju u predviđenim rokovima.

Najavljeno je dalje produbljivanje saradnje, posebno u oblasti turizma, poljoprivrede, saobraćaja, energetike i infrastrukture. 

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?