Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Reagovanje na dopis učesnika Wild Rivers Camp 2017

Objavljeno: 24.10.2017. 21:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Povodom programskog sadržaja objavljenog u utorak, 24. oktobra 2017. godine u dnevnom listu „Vijesti“ pod naslovom „Vi ste ribolovac, spasite rijeke od mHE“ u kojem se navodi da su „učesnici kampa Wild Rivers Camp 2017“ pismenim putem zatražili od predsjednika Vlade Duška Markovića „da se založi za zaštitu rijeka i spriječi dalju devastaciju prirode izgradnjom malih hidroelektrana“ radi cjelovitog informisanja javnosti Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore ukazuje na sljedeće:

Osnovni ciljevi politike podsticanja proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora vezani su upravo za ekologiju i održivi razvoj. U tom smislu, Vlada neće imati nikakvu toleranciju kada je riječ o eventualnoj devastaciji prostora i narušavanju stanja životne sredine.

Kako projektovanju i gradnji svake male hidroelektrane prethodi, među ostalim, i analiza uticaja na životnu sredinu, od investitora se očekuje da poštuju zadate uslove. Bavljenje djelatnostima od javnog interesa, poput proizvodnje električne energije, zahtijeva visok nivo društvene odgovornosti. Poseban senzibilitet očekujemo u odnosu na ekološke i socijalne aspekte realizacije svakog pojedinačnog projekta.

Nadležni organi pomno prate realizaciju ovog programa i reagovaće u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima.

U pronalaženju optimuma između energetskih, ekoloških i razvojnih potreba našeg društva, računamo na iskren i konkretan dopšrinos i podršku civilnog sektora.

Kabinet predsjednika Vlade otvoren je za neposredne sugestije. Konkretno, pitanje izgradnje malih hidroelektrana na vodotocima koji grade rijeku Zlorečicu biće sagledano sa dužnom pažnjim u najkraćem mogućem roku i biće propraćeno adekvatnom reakcijom nadležnih organa.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?