Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković primio izraelskog ministra Hanegbija: Iskreno prijateljstvo dviju država potvrđeno je i ljetos za vrijeme šumskih požara

Objavljeno: 25.10.2017. 21:28 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
    

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas ministra regionalne saradnje Države Izrael Cahija Hanegbija.

Obostrano je ocijenjeno da su odnosi Crne Gore i Države Izrael odnosi iskrenog i snažnog prijateljstva i da je to dobra osnova za unapređenje ekonomske saradnje. To prijateljstvo potvrđeno je i ljetos kada je Izrael bila jedna od prvih država koja je pritekla Crnoj Gori u pomoć kada su naša zemlja i više zemalja regiona bile pogođene šumskim požarima. „Prava prijateljstva se prepoznaju u teškim situacijama“ – rekao je Premijer.

Predsjednik Marković je izrazio zadovoljstvo porastom izraelskih turista koji posjećuju našu zemlju ocijenivši da je to dokaz da oni Crnu Goru smatraju sigurnom destinacijom i kvalitetnim mjestom za odmor i da se ovdje osjećaju dobro.

Informišući gosta o strateškim politikama Vlade Crne Gore predsjednik Marković je rekao, među ostalim, da se u ovom trenutku u našoj zemlji realizuju investicije vrijedne više od tri milijarde eura, i da povoljan investicioni ambijent, koji uključuje i najnižu stopu poreza na dobit u regionu, predstavlja šansu i za izraelske investitore.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?