Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijeri Marković i Mirović: politički odnosi odlični, dodatno nas zbližava baštinjenje multietničnosti i multikonfesionalnosti

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Predsjednici vlada Crne Gore i Vojvodine Duško Marković i Igor Mirović zaključili su u petak na sastanku u Podgorici da su bilateralni odnosi Crne Gore i Republike Srbije odlični te da je moguće njihovo dalje unapređenje u okviru regionalnih i globalnih inicijativa poput Berlinskog procesa i Projekta 16+1.

I Crna Gora i Vojvodina tradicionalno baštine vrijednosti multietničnosti i multikonfesionalnosti što nas dodatno zbližava. Manifestacija „Dani Vojovodine“, koja danas počinje u Podgorici, dodatna je prilika za afirmaciju i jačanje privredne i kulturne saradnje – ocijenili su premijeri Marković i Mirović.

Posebno je apostrofirana činjenica da Vojvodina učestvuje sa jednom četvrtinom izvoza robe iz Republike Srbije u Crnu Goru što predstavlja prostor za jačanje ekonomske razmjene. Takođe je zaključeno da postoji obostrani interes za intenzivniju saradnju u oblasti poljoprivrede posebno kroz povezivanje eminentnih novosadskih naučno-tehnoloških institucija poput Biosensa, naučnih instituta za ratarstvo i povrtarstvo i prehrambene tehnologije i drugih sa crnogorskom poljoprivredom.

Na sastanku je bilo riječi i o valorizaciji imovine Republike Srbije i Autonomne Pokrajine Vojvodine na Crnogorskom primorju kao i o neophodnosti poboljšanja putnog graničnog prelaza Gostun - Dobrakovo.

Premijeri Marković i Mirović su zaključili da je u zajedničkom interesu afirmacija položaja nacionalnih zajednica Srba u Crnoj Gori i Crnogoraca u Republici Srbiji.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

BIRO ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU POKRAJINSKE VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?