Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Susret potpredsjednika Pažina i ambasadorke Austrije Janković: Crna Gora lider u procesu evropske integracije

Objavljeno: 31.10.2017. 16:47 Autor: Kabinet potpredsjednika Vlade Crne Gore
                                                                                                                          
Služba za odnose s javnošćuPotpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin sastao se danas sa novimenovanom ambasadorkom Austrije u Crnoj Gori Anom Janković.

Osvrnuvši se na kvalitetne bilateralne odnose između Crne Gore i Austrije, potpredsjednik Pažin je poželio ambasadorki Janković uspješan mandat. Podsjećajući na nastupajuće predsjedavanje Austrije Savjetom EU u drugoj polovini 2018. godine, potpredsjednik Pažin je apostrofirao punu posvećenost naše države napretku u procesu evropske integracije i ocijenio da bi naredna godina mogla biti ključna za uspješan nastavak pregovaračkog procesa o članstvu Crne Gore u Evropskoj uniji.

Ambasadorka Janković je izjavila da je Crna Gora lider u regionu u procesu evropske integracije. Ona je kazala da se može očekivati da Austrija, kao tradicionalni promoter politike proširenja Evropske unije, nastavi sa podrškom evropskoj integraciji naše države i u periodu koji slijedi.

Sagovornici su razmijenili mišljenje i o ostalim pitanjima od važnosti za dalji razvoj bilateralnih odnosa dvije države.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?