Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijeri Marković i Zaev: Pokrenute su aktivnosti na avio liniji Skoplje-Podgorica-Sarajevo

Objavljeno: 03.11.2017. 01:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Video: Izjava predsjednika Vlade CG Duška Markovića

Video: Izjava predsjednika Vlade Makedonije Zorana Zaeva

Fotografije: Premijeri Marković i Zaev - Radni sastanak (41.2 MB) 

Predsjednici Vlada Crne Gore i Makedonije Duško Marković i Zoran Zaev saopštili su večeras na radnom sastanku da su Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina pokrenule inicijativu otvaranja avionske linije Skoplje-Podgorica-Sarajevo.

Izrazivši zadovoljstvo zbog posjete Crnoj Gori, Zoran Zaev je istakao i da je ovo dobra prilika za bilateralne susrete, kao i da odnosi Crne Gore i Republike Makedonije imaju samo dobru perspektivu. Zaev je izrazio uvjerenje i da će aktivnosti na uspostavljanju avio linije Skoplje – Podgorica – Sarajevo otvoriti nove mogućnosti za saradnju u oblasti ekonomije, turizma, kulture, sporta, obrazovanja, ali i svih drugih oblasti života.

Predsjednik Vlade Duško Marković je istakao da je ovaj susret bio dobra prilika da se još jednom konstatuju veoma dobri međudržavni odnosi, kvalitetan dijalog na najvišem političkom nivou i potpuno saglasje oko zajedničkih interesa koji se, prije svega, oslikavaju u evropskoj i evroatlanskoj agendi.

„Naravno, mimo integracionih interesa Crna Gora i Makedonija imaju snažan interes da unapređuju svoje ekonomije, da doprinose razvoju, da na taj način povećavaju kvalitet života građana i jedne i druge zemlje. Danas smo, takođe, razgovarali šta možemo da uradimo i sami u okviru svojih država, a i zajedno, kako bi ostvarili naš neophodan cilj, a to je rast ekonomije, razvoj, nova zapošljavanja i veći nivo standarda“ – rekao je predsjednik Marković, dodavši da je zahvalan kolegi Zaevu što je pokrenuo inicijativu o uspostavljanju avio linije i da je kao i ostale kolege saglasan sa njom, vjerujući da će naći partnera za uspostavljanje linije.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

YOUTUBE: Marković - https://youtu.be/k3JyBP6cWJw

 
 
 
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?