Мања слова Већа слова РСС

Питајте Владу

 

Пријава злоупотребе службених возила

 

Бошковић на састанку НАЦ: Црна Гора ће предано радити на реализацији кључних задатака Алијансе

Бошковић на састанку НАЦ: Црна Гора ће предано радити на реализацији кључних задатака Алијансе
Датум објаве 08.11.2017 19:10 | Аутор МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ

Испис Штампај страницу


Министарство одбранеМинистар одбране мр Предраг Бошковић учествује на састанку Сјеверноатлантског савјета (НАЦ) на нивоу министара одбране НАТО земаља, који се данас и сјутра одржава у Бриселу.

Бошковић је нагласио да ће Црна Гора, као нова чланица, предано радити на реализацији кључних задатака Алијансе, у циљу ефикасног одговора на савремене безбједносне изазове и пријетње. Он је казао да наша земља активно доприноси очувању глобалног мира и безбједности кроз ангажовање у међународним мисијама и операцијама, те истакао да ће Црна Гора наставити интензивне активности на интегрисању националног система одбране у систем колективне безбједности Алијансе. Министар је нагласио да наша земља снажно подржава аспирације земаља региона када је ријеч о чланству у НАТО, уз пуни допринос регионалном миру и стабилности, као једном од приоритета у будућем периоду.

Министри одбране НАТО чланица анализирали су до сада остварене резултате на пољу имплементације одлука са Самита у Варшави. У контексту актуелне безбједносне ситуације и спремности Алијансе да адекватно одговори на савремене пријетње, министри су размијенили мишљења о активностима на плану даље борбе против тероризма и осталих пријетњи које утичу на безбједност трансатлантске заједнице. У циљу унапређења улоге Алијансе у суочавању са савременим безбједносним изазовима, истакнут је значај превентивног дјеловања на потенцијалне пријетње које долазе са територија ван граница НАТО. Такође, наглашено је да Алијанса мора одлучно приступити јачању ефикасности у одговору на сајбер и хибридне пријетње.

На маргинама састанка, министар Бошковић сусрео се са новоименованим министром одбране Велике Британије Гевином Вилијамсоном. Министри су разговарали о сарадњи двије земље у области одбране.

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ