Мања слова Већа слова РСС

Најаве

14.10.2018

Премијер Душко Марковић у понедјељак у радној посјети Жабљаку

11.10.2018

Завршна конференција регионалног пројекта о повезивању тржишта електричне енергије

11.10.2018

Потпредсједник Симовић у посјети корисницима ИПАРД подршке на Цетињу

11.10.2018

ДОПУНА НАЈАВЕ: Конференција за медије након 93. сједнице Владе ЦГ у 14:00

10.10.2018

У четвртак, 11. октобра 93. сједница Владе ЦГ

08.10.2018

Премијер Марковић отвориће на позив амбасадорке ОЕБС-а међународну конференцију о одрживости медија

07.10.2018

Европска министарка за дигиталну економију и друштво Марија Габриел у понедјељак у Црној Гори

05.10.2018

Министарка за Европу, интеграције и вањске послова Републике Аустрије Карин Кнајсл у посјети ЦГ

04.10.2018

Министар Нухоџић сјутра у Тирани на Форуму ЕУ-Западни Балкан

04.10.2018

ДОПУНА НАЈАВЕ: Конференција за медије након 92. сједнице Владе ЦГ у 14:00

Питајте Владу

Премијер Марковић примио делегацију Социете Генерале групе: Добрим пословним резултатима доприноси и амбијент који је креирала Влада

Премијер Марковић примио делегацију Социете Генерале групе: Добрим пословним резултатима доприноси и амбијент који је креирала Влада
Датум објаве 10.11.2017 12:57 | Аутор СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Испис Штампај страницу Видео Видео


Служба за односе с јавношћуСлужба за односе с јавношћу

Видео: Састанак предсједника Владе Душка Марковића са руководством Социете Генерале банке - кадрови

Предсједник Владе Душко Марковић примио је у петак делегацију Социете Генерале Групе коју је предводио Ђанлука Сома (Гианлуца), главни извршни директор Социете Генерале за Европу.

Изражено је задовољство пословањем једне од највећих европских финансијских група у Црној Гори уз оцјену да добрим резултатима Социете Генерале банке Монтенегро умногоме доприноси и повољан пословни амбијент који је креирала Влада, а однедавно и чланство Црне Горе у НАТО-у које је повећало препознатљивост и перцепцију инвестиционе сигурности Црне Горе.

Премијер Марковић је оцијенио да репутација Социете Генерале групе, њено пословање у Црној Гори и стандарди пословања као и драгоцјено партнерство са бројним државним и приватним компанијама дају снажан подстицај нашој економији. „Присуство Социете Генерале групе у Црној Гори велики је капитал за нашу економију“ – оцијенио је предсједник Владе додајући да високи степен друштвене одговорности Социете Генерале банке Монтенегро, кроз њене бројне активности, представља примјер одговорног односа према широј заједници.

Главни извршни директор Социете Генерале за Европу оцијенио је да су одлични пословни резултати банке у Црној Гори резултат и повољног пословног окружења. „Као банкар видим у Црној Гори веома добро пословно окружење што уз коректне процјене ризика представља подлогу за наше добре пословне резултате овдје“ – рекао је главни извршни директор Социете Генерале за Европу Ђанлука Сома.

Похваливши Владине мјере фискалне консолидације главни извршни директор Социете Генерале за Европу је оцијенио да тако одговоран однос према јавним финансијама обећава просперитет земље на дужи рок. „Црна Гора као држава има шансе за добар напредак. У Црној Гори видимо дугорочне мјере што нас радује. Стога вам честитам на храбрости и конзистентности“ – рекао је Ђанлука Сома премијеру Душку Марковићу.

Предсједник Владе се захвалио Социете Генерале групи на савјетодавној подршци Влади Црне Горе и компанијама у државном власништву.

У делегацији су били и главни извршни директор Социете Генерале банке Монтенегро Мирослав Хиршл и предсједник Одбора директора Социете Генерале банке Монтенегро Милорад Катнић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ