Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković čestitao Dan Prijestonice: Cetinje je simbol Crne Gore i vertikala crnogorske državotvorne tradicije

Objavljeno: 13.11.2017. 20:53 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Predsjednik Vlade Duško Marković čestitao je u ime Vlade i u svoje ime građanima Cetinja, odbornicima u Skupštini Prijestonice i predsjedniku Skupštine i gradonačelniku Dan Prijestonice – 13. novembar.

„Prijestono Cetinje je simbol Crne Gore, i predstavlja vertikalu crnogorske državotvorne tradicije. U skladu sa njegovim značajem, Vlada je predlaganjem novog Zakona o Prijestonici pokazala poseban senzibilitet i odnos prema Cetinju. Naša je posebna obaveza da doprinosimo njegovom kontinuiranom razvoju ulaganjem u infrastrukturu i obnovu kulturno-istorijskih spomenika, a u cilju očuvanja bogate crnogorske tradicije“ – navodi se u čestitki predsjednika Vlade upućenoj gradonačelniku Prijestonice Aleksandru Bogdanoviću i predsjedniku Skupštine Prijestonice Cetinje Jovanu Martinoviću.

Premijer Marković navodi da na dan obilježavanja Dana Prijestonice sa zadovoljstvom treba podsjetiti i na rezultate i uspjehe u rješavanju razvojnih pitanja vašeg grada tim prije što iznos tih investicija samo u ovoj godini premašuje desetinu miliona eura.

„U toku su radovi na putu preko Njeguša, a početak izgradnje novog gradskog stadiona i preseljenje važnih državnih institucija: rezidencija Predsjednika, sjedište Ministarstva kulture i sjedište Ministarstva vanjskih poslova, očekujemo u kratkom roku, što će Cetinju vratiti i epitet administrativnog centra. Želim vam da i u narednom periodu nastavite sa realizacijom utvrđenih planova koji će značiti veći kvalitet života svih građana Cetinja“ – stoji u čestitki predsjednika Vlade Duška Markovića.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?