Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Zasijedala Mješovita komisija za ekonomsku saradnju CG i Turske: Cilj liberalizacija Sporazuma o slobodnoj trgovini i utrostručenje trgovinske razmjene

Objavljeno: 16.11.2017. 19:34 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Potpredsjednici vlada Crne Gore i Republike Turske Milutin Simović i Redžep Akdag (Recep Akdağ) ocijenili su danas na sastanku u Ankari da je zajednički cilj dviju Vlada izmjena crnogorsko-turskog Sporazuma o slobodnoj trgovini sa ciljem dalje njegove liberalizacije i stvaranja dodatnih preferencijala kao i podizanje nivoa godišnje trgovinske razmjene sa sadašnjih 75 miliona na 250 miliona dolara u naredne četiri godine.

Na sastanku održanom u okviru IV sjednice Mješovite komisije za ekonomsku saradnju Vlade Crne Gore i Vlade Republike Turske bilo je riječi o turskim iskustvima u primjeni modela privatno-javnog partnerstva u realizaciji i finansiranju kapitalnih projekata od javnog interesa prije svega u zdravstvu, saobraćajnoj infrastrukturi i obrazovanju, itd. Potpredsjednik Akdag je iskazao spremnost da uputi poseban ekspertski tim koji bi tokom boravka u Crnoj Gori prezentirao turske modele i iskustva.

Potpredsjednik Simović se zahvalio vicepremijeru Akdagu na podršci koju je Turska pružala Crnoj Gori u procesu našeg pristupanja NATO-u, i istakao da je članstvo u Sjevernoatlanstkom savezu najveći strateški državni uspjeh Crne Gore od obnove državnosti, 2006. godine.

Sastanku su prisustvovali ministri saobraćaja i pomorstva, zdravlja i prosvjete Osman Nurković, Kenan Hrapović i Damir Šehović i savjetnik predsjednika Vlade za strane investicije Vladimir Beratović.

Saopštenje iz Kabineta potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem možete preuzeti ovdje.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?