Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Povodom Dana opštine predsjednik Vlade Duško Marković primio čelnike Pljevalja: partnerskim radom do još boljeg razvoja opštine

Objavljeno: 17.11.2017. 20:07 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne GoreSlužba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Video: Predsjednik Vlade Duško Marković primio čelnike Pljevalja - kadrovi

Čestitajući rukovodstvu i građanima Pljevalja Dan opštine, predsjednik Vlade Duško Marković iskazao je punu spremnost da se definišu modaliteti i iznađu mogućnosti za unapređenje sveukupnog stanja u opštini Pljevlja. On je u razgovoru sa predsjednikom Opštine Mirkom Đačićem, predsjednikom Skupštine opštine Tarikom Gadžovićem i potpredsjednicom Opštine Anelom Kriještorac poručio da je neophodno da se u partnerskom odnosu između Opšine i Vlade stvaraju uslovi da stanje u pljevaljskoj opštini bude još bolje u pogledu razvoja, novih zapošljavanja i intenzivnijeg unapređivanja uslova za život građana. Ocijenjeno da postoji dovoljno prostora za pozitivne pomake.

U pogledu odgovora na aktuelne izazove koji se tiču finanasijske situacije u opštini Pljevlja, predsjednik Marković najavio je definisanje konstruktivnog rješenja koje će značiti prevazilaženje postojeće situacije, istovremeno naglašavajući potrebu da se iznađe dugoročno rješenje u stabilizaciji opštinskih finansija.

Govoreći o prirodnim i razvojnim resursima kojima raspolaže opština Pljevlja, predsjednik Vlade je kazao: „Država treba na drugačiji i bolji način da upravlja, koristi i valorizuje prirodna dobra“, najavljući u tom kontekstu potrebu za kreiranjem efikasnijih modela kroz Zakon o privatno javnom partnerstvu i Zakon o koncesijama.

„Značajna je podrška Vlade opštini Pljevlja“ – istakao je Mirko Đačić, obrazložući takvo stanovište činjenicama da su krupni infrastrukturni i objekti društvene infrastrukture u toj opštini izgrađeni zahvaljući podršci Vlade, navodeći primjer Cetra za kulturu, Doma starih, kao i izgradnju putne mreže. Predsjednik Đačić je kazao da je u posljednje vrijeme od 120 asfaltirano 70 ulica, te da je za tri godine uloženo 26 milona eura u opštinu Pljevlja.

Na sastanku predsjednika Vlade Duška Markovića sa čelnicima opštine Pljevlja bilo je riječi i o ekološkoj naknadi. Mišljenje je predsjednika Markovića da se to pitanje mora pažljivo analizirati i osmislilti održivo i pravedno rješenje, koje neće biti osporavano.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?