Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Marković otvorio Biznis inkubator na Cetinju

Objavljeno: 17.11.2017. 22:15 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Video: Predsjednik Vlade Duško Marković otvorio biznis inkubator - kadrovi

Fotografije: Predsjednik Marković otvorio Biznis inkubator (37.1 MB)

Predsjednik Vlade Duško Marković otvorio je danas na Cetinju Biznis inkubator, koji je smješten u okviru poslovne zone na prostoru nekadašnje fabrike obuće „Košuta“.

Cilj biznis inkubatora je da pomognu razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća tokom prvih godina poslovanja. Tako će, u razdoblju od tri do pet godina, preduzetnici, nova i postojeća preduzeća, boraviti u biznis inkubatoru po povlašćenim kriterijumima (besplatan prostor, komunalije, savjetodavne usluge i dr), registrovati svoje preduzeće i pokrenuti svoj biznis.

Biznis centar Cetinje će, kao organ lokalne uprave, rukovoditi Biznis inkubatorom, te pružati besplatnu podršku svim korisnicima Inkubatora – od informacija o potencijalnim izvorima finansiranja i podrške u administrativnim procedurama, sve do besplatne izrade biznis planova i ostalih dokumenata.

Projekat je realizovan uz podršku Vlade Crne Gore i UNDP, a ukupna vrijednost je više od 800 hiljada eura.

Prijestonica Cetinje je, u saradnji sa četiri cetinjska privredna subjekta (Eurogum, Montel, Zrnožit i Oziris), kupila prostor nekadašnje fabrike obuća „Košuta“, u cilju realizacije projekta formiranja poslovne zone na površini od gotovo 22.000 m2. Lokalna uprava Prijestonice Cetinje je kupila bivšu upravnu zgradu, površine 1.200 m2, za potrebe uspostavljanja Biznis inkubatora i Inovativnog centra.

SLUŽBA ZA ODNOE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?