Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade Duško Marković razgovarao sa rukovodstvom Opštine Tivat: Vlada će se fokusirati na najvažnija razvojna pitanja opštine

Objavljeno: 20.11.2017. 21:34 Autor: Kabinet predsjednika Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Video: Sastanak predsjednika Vlade Duška Markovića sa delegacijom opštine Tivat - kadrovi

Povodom Dana opštine Tivat, predsjednik Vlade Duško Marković primio je rukovodstvo Opštine i tom prilikom istakao opredjeljenje Vlade da se fokusira na najvažnija razvojna pitanja tivatske opštine. Čestitajući praznik čelnicima i građanima Tivta, predsjednik Marković je u razgovoru sa predsjednicom Opštine Snežanom Matijević, predsjednikom Skupštine opštine Ivanom Novoselom i potpredsjednikom Opštine Sinišom Kusovcem naglasio da će se pod posebnom pažnjom Vlade naći pitanja izgradnje novog puta do kompleksa Luštica, prevazilaženja problema u vezi sa funkcionisanjem postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda, kao i definisanje modela za rješavanje pitanja na realizacji projekta „Lukovića barake“.

Predsjednica Matijević i njeni saradnici informisali su predsjednika Vlade o prioritetima infrastrukturnog unapređenja stanja u opštini Tivat poput izgranje bulevara, dva kružna toka u užem gradskom jezgru, kao i Centra za djecu sa posebnim potrebama. Tokom razgovora iskazana je spremnost da se u partnerskom odnosu između Vlade i Opštine Tivat radi na rješavanju najvažnijih pitanja i unapređenja sveukupnog stanja.

Predsjednik Duško Marković upoznao je čelnike Tivta sa ohrabrujućim rezultatima u implementaciji Vladinih politika, ukazujući na činjenicu da konkretni pokazetelji govore o vidljivom napretku. Značajno je poboljšan tretman Crne Gore kod međunarodnih finansijskih institucija, popravljen kreditni rejting, unaprijeđen poslovni ambijent i uslovi poslovanja. Stvaraju se uslovi za ubrzaniji razvoj Crne Gore i naredne godine biće godine razvoja, kazao je predsjednik Marković. U tom procesu značajna je i uloga opština.

KABINET PREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?