Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade primio predstavnike Međunarodne organizacije rada: Kvalitetna saradnja daje konkretne rezultate

Objavljeno: 23.11.2017. 00:42 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je Markusa Pilgrima, direktora regionalne kancelarije Međunarodne organizacije rada za zemlje Centralne i Istočne Evrope.

Obostrano je izraženo zadovoljstvo odnosima Crne Gore i Međunarodne organizacije rada i saradnjom na svim relevantnim poljima što je već dalo konkretne rezultate pogotovo u projektu Programa dostojanstvenog rada za period 2015-2017. godine.

Premijer Marković je istakao odličnu komunikaciju Vlade Crne Gore i sa poslovnom zajednicom i sa socijalnim partnerima ocijenivši da je tom uspjehu svakako doprinijela i dobra saradnja Crne Gore sa Međunarodnom organizacojom rada koja je pomogla našoj zemlji u procesu usvajanja novih standarda i na taj način participirala u napretku Crne Gore. Direktor Pilgrim je ocijenio da partnerski odnosi Međunarodne organizacije rada sa Unijom poslodavaca Crne Gore mogu poslužiti kao model ostalim državama našeg regiona dok sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja postoji već tradicionalno uspješna saradnja u svim oblastima.

Predsjednik Vlade je upoznao gosta sa prioritetima Vlade i uspješnom realizacijom mjera fiskalne konsolidacije pri čemu je posebno istakao da vlada i u pripremi strateških politika i u svakodnevnim procedurama pažljivo osluškuje impulse iz svih relevantnih segmenata društva jer je cilj da ključne politike budu definisane u kvalitetnom dijalogu.

Premijer Duško Marković je informisao gosta o tome da je Vlada Crne Gore posebno zainteresovana za tješnju saradnju sa Međunrodnom organizacijom rada u pronalaženju najboljih rješenja za dalje povećanje efikasnosti u borbi protiv neformalne ekonomije pogotovo onog dijela koji se tiče prava zaposlenih odnosno neprijavljenog rada.

Predsjedniku Vlade je prezentirana analiza parafiskaliteta koju je Međunaroda organizacija rada izradila za svaku zemlju u saradnji sa partnerima – u Crnoj Gori sa Unijom poslodavaca. Premijer Marković je ocijenio da je riječ o vrijednom dokumentu koji će ući u analitičku osnovu Vlade za izradu relevantnih zakona.

Sastanku su prisustvovali predsjednica Unije poslodavaca Crne Gore Svetlana Vuksanović i viši specijalista u MOR Dragan Radić.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?