Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Pažin – Lenjini: Kroz novi projekat do jačanja institucija za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije

Objavljeno: 27.11.2017. 17:00 Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Služba za odnose s javnošću

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku Zoran Pažin primio je danas potpredsjednika Visokog sudskog savjeta Republike Italije Đovanija Lenjinija.

Apostrofirajući važnost i kontinuiranu podršku Republike Italije Crnoj Gori u procesu evropske integracije, potpredsjednik Pažin je ocijenio veoma pozitivnom saradnju koja će biti ostvarena u okviru projekta “EUROL II – Podrška EU vladavini prava”. On je podsjetio da je pravosuđe jedan od najvažnijih stubova na kojima počiva stabilnost države i da zbog toga reforma pravosuđa stoji visoko na ljestvici pažnje ukupne javnosti.

Gospodin Lenjini je izrazio spremnost da Vrhovni sudski savjet Italije, kao partner u projektu, pruži punu ekspertsku podršku realizaciji predviđenih aktivnosti i izrazio nadu da će znanje i vještine italijanskih službenika biti od koristi crnogorskim kolegama. Lenjini je izrazio uvjerenje da će projekat, za koju je sredstva obezbijedila Evropska komisija, doprinijeti i jačanju infrastrukturnih kapaciteta crnogorskih organa zaduženih za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Sagovornici su se saglasili da tradicionalni dobri odnosi Crne Gore i Italije predstavljaju odličnu osnovu za dalje jačanje saradnje i povjerenja dvije države i u oblasti pravosuđa, s posebnim akcentom na snaženje pravosudne saradnje u građanskim i krivičnim stvarima.

* * *
Vrhovni sudski savjet Republike Italije je ključno nezavisno tijelo te države zaduženo za implementaciju mjera od važnosti za očuvanje autonomije i nezavisnosti pravosuđa. Vrhovnim sudskim savjetom predsjedava Predsjednik Italije.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?