Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Predsjednik Vlade CG Duško Marković i predsjednik Državnog savjeta NR Kine Li Kećijang saglasni: Obje strane zainteresovane za nastavak gradnje autoputa Bar – Boljare

Objavljeno: 28.11.2017. 01:26 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
     
               
Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković i predsjednik Državnog savjeta NR Kine Li Kećijang saglasili su se da su obje države i vlade zainteresovane da po završetku prve, prioritetne dionice autoputa Bar – Boljare, bude nastavljena gradnja narednih dionica i to po modelu javno-privatnog partnerstva države Crne Gore i zainteresovanih kineskih kompanija.

Premijeri Marković i Li su na sastanku organizovanom u okviru Šestog samita NR Kine i 16 država Centralne i Istočne Evrope koji se održava u Budimpešti, zajednički zaključili da projekat autoputa dobro napreduje i da predstavlja primjer uspješne saradnje dviju država i vlada i zaključili da i Crna Gora i NR Kina vide značajan prostor za produbljivanje saradnje, posebno u oblastima energetike, saobraćaja, turizma i poljoprivrede.

„Mi smo ostvarili značajan napredak na polju infrastrukture što nam utire put za uspješnu saradnju na drugim poljima. Vlada NR Kine će ohrabriti naše kompanije da intenzivno sarađuju sa Crnom Gorom“ – rekao je predsjednik Li dodajući da je NR Kina zainteresovana za saradnju sa Crnom Gorim i na ostalim kapitalnim infrastrukturnim projektima.

Predsjednik Marković se zahvalio predsjedniku Državnog savjeta NR Kine na ličnom angažmanu rekavši da su izvanredni rezultati kompanije CRBC na gradnji autoputa zavrijedili simpatije šire crnogorske javnosti.

Premijer Li se zahvalio premijeru Markoviću na podršci Crne Gore Mehanizmu 16+1 i čestitao na rezultatima koje je Vlada Crne Gore ostvarila u prvoj godini mandata pri čemu je posebno istakao respektabilan ekonomski rast koji je iznad prosjeka mnogih evropskih država.
 
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
Predsjednik Vlade Crne Gore ranije danas sastao se sa predstavnicima kompanija CCCC i CRBC.

Na sastanku na kojem je delegaciju CCCC/CRBC-a predvodio potpredsjednik i vodeći inžinjer kompanije CCCC Sung Źju zaključeno je da projekat autoputa napreduje odlično, da su i dinamika radova i ostvareni rezultati izvanredni i da su i Vlada Crne Gore i kompanija CCCC i njena „kćerka“ kompanija CRBC zainteresovane da nastave saradnju po modelu javno-privatnog partnerstva. U tom kontekstu dogovoreno je formiranje posebnog zajedničkog tima koji bi otvorio razgovore o aspektima saradnje kako bi izgradnja naredne dionice autoputa mogla početi odmah po završetku prve dionice.

Crnogorska strana na sastanku je istakla zainteresovanost da sa NR Kinom razmotri i izgradnju obilaznice oko Tivta i mosta preko Veriga.
                     
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
     
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Yotube link: https://youtu.be/QEL1gWNSYyY

Youtube link: https://youtu.be/J-AFjFVDilo

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?