Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Premijer Duško Marković primio predstavike Azmont Investments: Projekat PortoNovi uspješno napreduje uz punu podršku Vlade

Objavljeno: 30.11.2017. 18:30 Autor: Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću


Predsjednik Vlade Duško Marković primio je predstavnike kompanije PortoNovi na čelu sa Ahmetom Erentokom, predsjednikom Odbora direktora kompanije Azmont Investments koja je vlasnik rizorta.

Tema sastanka bila je dalji razvoj turizma kroz obogaćivanje turističke ponude i u tom kontekstu promocija Crne Gore i njeno brendiranje kao elitne turističke destinacije. Predsjednik Vlade je upoznao gosta sa planovima Vlade da bez pauze nastavi da obnavlja i unapređuje saobraćajnu infrastrukturu i posebno da naše aerodrome u najkraćem roku stavi u funkciju značajnijeg doprinosa crnogorskom turizmu i ukupnom razvoju Crne Gore. Premijer Duško Marković je informisao gosta o konkretnim koracima koje je Vlada već preduzela na tom planu.

Predsjednik Odbora direktora Azmont Investmentsa izrazio je zadovoljstvo planom Vlade da podigne nivo aerodroma u Tivtu i Podgorici. Ahmet Erentok je ocijenio da bi unapređenje ponude na tivatskom aerodromu uz planiranu gradnju obilaznice oko Tivta i mosta preko Prolaza Verige pozicioniralo taj aerodrom kao ključnu komunikacionu tačku za sjeverni dio Boke Kotorske koji sada u pogledu avio saobraćaja gravitira ka aerodromu Dubrovnik.

Premijer Marković i predsjednik Odbora direktora Azmont Investmentsa detaljno su razgovarali i o daljim planovima ove kompanije u Crnoj Gori, posebno u kontekstu vidno poboljšane investicione klime i rejtinga naše zemlje.

Predsjednik Odbora direktora Azmont Investmentsa informisao je predsjednika Vlade o tome da radovi na projektu PortoNovi teku u skladu sa predviđenom dinamikom i dodao da će samo tokom 2018. godine biti investirano oko 290 miliona eura (288.131.000 eur), što je približno dosadašnjem ulaganju tokom protekle četiri godine.

Premijer Duško Marković je izrazio zadovoljstvo uspješnim razvojem projekta PortoNovi reakvši da je uvjek vjerovao u taj projekat koji smatra jednom od najvažnijih investicija u našoj zemlji. Vlada Crne Gore, rekao je Premijer, u potpunosti podržava ovaj značajan razvojni projekat i spremna je da maksimalno ubrza sve procedure i na taj način dodatno doprinese bržoj i kvalitetnijoj valorizaciji naših resursa.

Sastanku su prisustvovali i savjetnik predsjednika Vlade za strane investicije Vladimir Beratović i zamjenik Izvršnog direktora Azmont Investmentsa zadužen za operacije Stevan Milić.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?