Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Bošković na marginama sastanka ministara A5 inicijative sastao se sa kbb Bartolom i ministrom Berišom

Objavljeno: 01.12.2017. 16:02 Autor: mod
Na marginama sastanka ministara odbrane Američko – jadranske povelje (A-5), koji se održava danas u Ohridu, ministar mr Predrag Bošković sastao se sa kapetanom bojnog broda Gorazdom Bartolom, šefom NATO Kancelarije za vezu u Skoplju.
  
Tom prilikom ministar Bošković je izrazio zadovoljstvo podrškom koju NATO kancelarija pruža makedonskim institucijama u procesu evroatlantskih integracija. Ministar Bošković i kbb Bartol su razmijenili mišljenja o situaciji u regionu i saglasili se da su integracije i kontinuirana regionalna saradnja presudni za očuvanje stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Bošković je naglasio da će se Crna Gora zalagati da vrata Alijanse ostanu otvorena za sve zemlje koje svojim rezultatima reformi pokažu da zaslužuju mjesto u NATO, i ponovio da na tom putu Makedonija moze računati na punu podršku Vlade Crne Gore.

Ministar Bošković se sastao i sa ministrom Kosovskih snaga bezbjednosti, Rustemom Berišom. Ministri su razgovarali o dosadašnjoj saradnji Crne Gore i Kosova u oblasti bezbjednosti, kao i o aktuelnim bezbjednosnim izazovima sa kojima se suočava region Zapadnog Balkana.

Bošković i Beriša su se složili da postoji dovoljno prostora za unapređenje bilateralne saradnje Crne Gore i Kosova u oblasti bezbjednosti, ističući da unapređenje saradnje zemalja regiona doprinosi očuvanju povoljnog bezbjednosnog ambijenta u ovom dijelu Evrope.

Ministar Bošković je istakao da će Crna Gora, kao članica NATO nastaviti da promoviše demokratske vrijednosti Sjevernoatlantske zajednice kao i da podržava sve susjedne zemlje koje su orijentisane ka članstvu u evroatlantskoj porodici. Ministar Beriša se zahvalio na podršci Crne Gore politici ‘’otvorenih vrata’’, ukazujućI na neprocjenjiv značaj spremnosti Crne Gore da svoja iskustva iz evroatlantskog procesa podijeli sa zemljama koje su se opredijelile za politiku mira i prosperiteta.

mod
              
MINISTARSTVO ODBRANE
Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?