Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Potpredsjenik Pažin: Pozdravljam plemenitu misiju kampanje „Neželjena“

Objavljeno: 04.12.2017. 17:05 Autor: KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE
Služba za odnose s javnošću

Potpredsjednik Vlade Zoran Pažin susreo se danas sa predstavnicima NVO Centar za ženska prava, pokretačima kampanje „Neželjena“, koja ima za cilj da spriječi zloupotrebu medicinskih testova radi prenatalnog odabira pola.

„Želim da pozdravim plemenitu misiju vaše kampanje i da izrazim punu podršku Vlade rješavanju ovog značajnog društvenog pitanja. Uspjeh ove kampanje značio bi nesumnjivo i korak naprijed u emancipaciji crnogorskog društva,” saopštio je potpredsjednik Pažin.

Potpredsjednik je ocijenio da je rješavanje ovako osjetljivih i kompleksnih društvenih pitanja zahtijeva udruženu akciju i saradnju državnih institucija, civilnog sektora i građana. „Uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama uspjeti da prevaziđemo ovaj problem koji zadire u samu srž našeg društvenog bića. Na tom putu su vaša energija, stručna znanja i rad na podizanju svijesti građana od velike važnosti,“ zaključio je.

Direktorica NVO Centar za ženska prava Maja Raičević saopštila je da je ohrabrena inicijativom Vlade za održavanje sastanka i prije nego što je finalizovan proces prikupljanja potpisa podrške Inicijativi, koja će uskoro biti zvanično dostavljena Vladi Crne Gore. Raičević je izrazila nadu da će od sada zajedničkim snagama Vlade, civilnog sektora i ostalih društvenih činilaca, prvenstveno kroz obrazovanje biti dat doprinos prevazilaženju negativnih kulturnih normi koje dovode do ovog problema.

Dogovoreni su konkretni koraci u ostvarivanju saradnje civilnog i javnog sektora, uz očekivanje podrške međunarodnih organizacija, u cilju rješavanja ovog značajnog društvenog pitanja, kako s aspekta ljudskih prava, tako i u odnosu na unaprjeđenje obrazovnog i zdravstvenog sistema.

KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?