Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Radunović sa predstavnicima SB: Vlada u kratkom periodu postigla impresivne rezultate

Objavljeno: 05.12.2017. 20:53 Autor: PR SLUŽBA MINISTARSTVA FINANSIJA
Ministar finansija Darko Radunović sa saradnicima, sastao se danas sa timom Svjetske banke koji je predvodio šef kancelarije za Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, Emanuel Salinas, kako bi se osvrnuli na rezultate godinu dana rada 41. Vlade, te razgovarali o planovima za naredni period.

Prezentujući osnovne makrofiskalne i ekonomske pokazatelje rasta i razvoja naše zemlje u prethodnoj godini, ministar Radunović je apostrofirao da su napori Ministarstva finansija bili usmjereni ka sprovođenju fiskalne konsolidacije u funkciji očuvanja stabilnosti i održivosti ukupnog finansijskog sistema, te da posebno zadovoljstvo pričinjavaju podaci o napretku u svim segmentima. Naime, kako je ministar pojasnio, Fiskalna strategija je donijela značajno povećanje prihoda, smanjenje deficita i stimulisala ubrzan ekonomski rast, i još značajnije,  trasirala je put kojim treba ići i u narednom periodu.

Gospodin Salinas je pohvalio saradnju sa Ministarstvom finansija ukazujući da su ,,rezultati koje je Vlada u kratkom periodu postigla impresivni“, i da su postavljeni temelji za sprovođenje sistemskih, reformskih procesa, te da Svjetska banka stoji na raspolaganju da u partnerskoj ulozi potpomogne napore Vlade da uspješno stigne do postavljenog cilja.

Govoreći na temu značaja podrške Svjetske banke budžetu Crne Gore, koja bi trebalo da bude odobrena u formi garancije 20. decembra tekuće godine, ministar je naglasio da ista predstavlja refleksiju kvalitetnog odnosa koje su naše institucije  uspostavile sa timom SB, te da je podrška, i tehnička i finansijska posebno dragocjena zbog momenta u kojem stiže i trenda koji uspostavlja.

Na sastanku je dogovoreno da se aktivnosti na zajedničkim projektima i operacijama u narednom periodu intenziviraju, kako bi svi predviđeni rokovi bili ispoštovani u potpunosti.

PR SLUŽBA 
MINISTARSTVA FINANSIJA

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?