Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Vladu

Održana konferencija za medije nakon 53. sjednice Vlade Crne Gore

Održana konferencija za medije nakon 53. sjednice Vlade Crne Gore
Datum objave 07.12.2017 15:00 | Autor SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE

Ispis Štampaj stranicu


Služba za odnose s javnošću Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o državnim službenicima i namještenicima. Ministarka javne uprave Suzana Pribilović predstavila je Predlog zakona na konferenciji za medije, održanoj nakon sjednice Vlade.

Ministarka Pribilović je rekla da se rješenjima pomenutog Predloga zakona dodatno unaprijedio normativni okvir za službenički sistem, te da su stvoreni uslovi za kvalitetnije upravljanje ljudskim resursima u smislu zapošljavanja i napredovanja po sistemu zasluga, kao i jačanje profesionalizma, odgovornosti, otvorenosti , efikasnosti, kako na državnom tako i na lokalnom nivou.

„Predloženim rješenjima uvodi se niz novina u oblasti zapošljavanja, skraćuju se i pojednostavljuju procedure zapošljavanja, te unapređuju interne procedure transfera kadrova između i unutar državne uprave. Unapređuje se sistem nagrađivanja, a poseban naglasak je stavljen na veću profesionalizaciju i odgovornost najviših rukoviodećih kadrova“- istakla je ministarka javne uprave.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović upoznao je javnost sa Informacijom o potrebi nabavke i obezbeđenju donatorskih sredstava za nabavku magneta MR Essenza 1.5T Tim + Dot za potrebe Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore, koja je usvojena na današnjoj sjednici, zajedno sa Predlogom ugovora o donaciji između JZU KCCG i Udruženja privrednika Abu Dabija.

„U uslovima ograničenih raspoloživih finansijskih sredstava koja se izdvajaju za zdravstvo, veoma je teško odgovoriti svim zahtjevima za nabavku neophodne medicinske opreme i aparata. Stoga, sa zadovoljstvom možemo reći da je Udruženje privrednika Abu Dabija obezbijedilo 400. 000 eura za kupovinu magneta za pedijatrijske pacijente. Već je uplaćeno oko 300. 000 eura na posebnom računu koji je KCCG otvorio za ove potrebe, a današnjim usvajanjem Informacije i Predloga ugovora od strane Vlade stekli su se uslovi za potpisivanje Ugovora o donaciji i obezbeđivanje preostalog iznosa potrebnih sredstava“ – rekao je ministar Hrapović, izrazivši uvjerenje da će se novom opremom i aparatima najmlađim pacijentima u narednom periodu pružiti još kvalitetnija zdravstvena zaštita.

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU VLADE CRNE GORE 

Link na konferenciju za medije: https://youtu.be/lwVmUXQYV04