Pažnja: Sadržaj ove stranice je dio arhivskog sadržaja i odnosi se na prethodne sazive Vlade Crne Gore. Moguće je da su informacije zastarjele ili nerelevantne.
Arhiva

Ministar Darmanović na Ministarskom savjetu OEBS-a: Nema trajne stabilnosti i bezbjednosti bez poštovanja ljudskih prava i vladavine prava i demokratije

Objavljeno: 08.12.2017. 01:12 Autor: MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA CRNE GORE

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Ministar vanjskih poslova prof. dr Srđan Darmanović ocijenio je u četvrtak na Ministarskom savjetu Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Beču da nema trajne stabilnosti i bezbjednosti bez poštovanja ljudskih prava i sloboda, vladavine prava i demokratije.

„Crna Gora snažno podržava sve autonomne institucije OEBS-a, kao čuvare principa i vrijednosti u ljudskoj dimenziji OEBS-a“ – rekao je ministar Darmanović obraćajući se učesnicima sastanka.

Jačanje uloge OEBS-a u cilju smanjenja sukoba, obnove povjerenja i borbe protiv radikalizacije glavna je tema ovogodišnjeg, 24. zasijedanja Ministarskog savjeta koje se održava danas i sjutra u Beču.

Govoreći o krizi u Ukrajini, ministar Darmanović je ponovio da je prekid oružanog sukoba od ključnog značaja za dalji napredak ka održivom političkom rješenju, u skladu sa principima i vrijednostima OEBS-a.

Šef crnogorske diplomatije je pohvalio pozitivne pomake koji su napravljeni u Gruziji, Moldaviji i Azerbejdžanu i istakao značaj pronalaženja mirnog rješenja u tim područjima.

Na marginama Ministarskog savjeta, šef diplomatije Darmanović imao je odvojene susrete sa potpredsjednicima vlada i ministrima vanjskih poslova Hrvatske i Moldavije, Marijom Pejčinović Burić i Andrejem Galburom.

Ministar Darmanović je razgovarao i sa šefovima diplomatija Italije, Slovenije, Republike Makedonije i BiH, Angelinom Alfanom, Karlom Erjavecom, Nikolom Dimitrovim i Igorom Crnadakom.

Na marginama Ministarskog savjeta OEBS-a, ministar Darmanović se susreo i sa specijalnim savjetnikom u kancelariji ODIHR-a u Beču Janom Haukasom.

Zasijedanju Ministarskog savjeta OEBS-a prisustvovali su i visoki predstavnici Ujedinjenih nacija, Savjeta Evrope i NATO-a.

MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA CRNE GORE

Video: Ministarski savjet OEBS-a - kadrovi

Video: Izjava ministra vanjskih poslova CG Srđana Darmanovića nakon Ministarskog savjeta OEBS-a

Video: Susret ministra vanjskih poslova CG Srđana Darmanovića sa ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnadakom - kadrovi

Video: Susret ministra vanjskih poslova CG Srđana Darmanovića sa ministrom vanjskih poslova Slovenije Karlom Erjavecom - kadrovi

Video: Susret ministra vanjskih poslova CG Srđana Darmanovića sa ministrom za vanjske poslove i međunarodnu saradnju Italije Angelinom Alfanom - kadrovi

Da li vam je sadržaj ove stranice bio od koristi?